Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Francouzi v nesnázích? Benzema je pro šampionát out

Potvrzeno. Hvězdný útočník Karim Benzema do světového šampionátu v Kataru nezasáhne. Poté, co držitel Zlatého míče nedokončil kvůli zranění sobotní trénink, francouzský tým na svém Twitteru uvedl, že pro jejich oporu turnaj končí. Informaci později potvrdila i Francouzská fotbalová federace. Původně měl Benzema nastoupit do úterního utkání proti Austrálii. 

Je nám líto, video expirovalo.
Pro Benzemu skončilo MS ještě před úvodním hvizdem

"Karim Benzema nebude startovat na mistrovství světa. Poté, co si zranil čtyřhlavý sval stehenní na levé noze, musel útočník Realu Madrid účast na šampionátu vzdát," uvedla Francouzská fotbalová federace. Náhradníka za zraněného kanonýra reprezentační kouč Didier Deschamps povolávat do Kataru nebude.

Benzema v sobotu absolvoval první trénink s národním týmem, který předčasně ukončil poté, co ucítil ostrou bolest. "V nemocnici v Dauhá se podrobil vyšetření magnetickou rezonancí, která bohužel potvrdila trhlinu," dodala FFF s tím, že doba léčení bude zhruba tři týdny.

Kanonýr Realu Madrid Benzema měl od října svalové potíže. Do tréninku s týmem se stejně jako stoper Raphaël Varane v dějišti turnaje zapojil až v sobotu, ale kvůli zdravotním potížím ho nedokončil. Podle L'Équipe ucítil prudkou bolest v levém stehenním svalu.

Čtyřiatřicetiletý Benzema, jenž v minulé sezoně nastřílel za Real 44 gólů ve 46 zápasech, tak přijde o druhý světový šampionát za sebou. Na MS 2014 byl nejlepším francouzským střelcem, ale před čtyřmi lety při zisku titulu chyběl, neboť byl vyřazen z reprezentace kvůli podílu na vydírání spoluhráče Mathieuho Valbueny.

"Nikdy v životě jsem nic nevzdal, ale dnes jsem musel myslet na tým, což jsem dělal vždycky. Rozum mi řekl, abych přenechal místo někomu, kdo bude schopen pomoci našemu mužstvu k tomu, aby prožilo skvělé mistrovství světa," uvedl na Instagramu Benzema, jenž od svého loňského návratu do reprezentace po šesti letech vstřelil v 16 utkáních 10 gólů.

Francouzi tak přišli o další oporu poté, co jim už dříve kvůli zranění vypadli Paul Pogba, N'Golo Kanté či Christopher Nkunku. "Je mi to nesmírně líto kvůli Karimovi, pro něhož bylo toto mistrovství světa hlavním cílem. Navzdory této nejnovější komplikaci mám plnou důvěru ve svůj výběr. Uděláme vše pro to, abychom se vyrovnali s velkou výzvou, která nás čeká," řekl trenér Deschamps. "Les Bleus" mají ve skupině D také Dánsko a Tunisko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články