Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Na studenou sprchu správná reakce. To jsme dřív nedokázali, liboval si po výhře Deschamps

Pokud v posledních zápasech dostali první branku, často už na to nedokázali zareagovat. V úvodním utkání mistrovství světa fotbalisté Francie ale špatný vstup zvládli a duel s Austrálii nakonec otočili k jasné výhře 4:1. To udělalo velkou radost i kouči Didieru Deschampsovi, jenž si reakci svěřenců velmi pochvaloval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Austrálie

"Je to výborný začátek turnaje. Zahajovací utkání je vždycky hodně důležité. Takže bych rád pogratuloval mužstvu a hráčům. V některých předchozích zápasech týmy nedokázaly odpovědět na nepříznivý stav. Nám se to povedlo," řekl Deschamps.

Francouzi ve Vakře brzy prohrávali po brance Craiga Goodwina, ale ještě do přestávky otočili skóre Adrien Rabiot a Olivier Giroud. V 68. minutě přidal pojistku Kylian Mbappé a vzápětí se trefil znovu Giroud, který 51. gólem v reprezentaci vyrovnal francouzského rekordmana Thierryho Henryho.

"V prvních minutách jsme vypadali dobře a slušně kombinovali, pak jsme bohužel dostali zbytečný gól. Byla to pro nás studená sprcha. Ale naše reakce byla správná, vyrovnali jsme a pak se dostali do vedení," konstatoval Deschamps.

"Ve druhém poločase jsme měli mnohem větší sebevědomí a Austrálii přehrávali. Vytvořili jsme si hodně šancí a celkem dali čtyři góly, což je dobré. Ale branek z naší strany mohlo být i více," doplnil čtyřiapadesátiletý trenér.

Podle něj útočníka Girouda vůbec netížilo, že je blízko Henryho rekordu. "Nevím, jestli to nějak řešil, i když o tom novináři hodně mluví. Víc než vyrovnání rekordu je pro mě důležité to, co předvádí na hřišti. Proti Austrálii byl efektivní, ale především je důležitou součásti naší ofenzivy," uvedl Deschamps.

Jeho protějšek Graham Arnold řekl, že své mužstvo nemá za co kritizovat. "Francouzi nejsou mistry světa bezdůvodně. Začali jsme dobře, ale soupeř byl rychlejší a silnější. Hráči udělali všechno, co mohli. Víc po nich ani nemohu žádat," prohlásil australský kouč, jenž vyzdvihl hvězdného útočníka Mbappého. "Jak můžete zastavit někoho tak rychlého? To je hrozně těžké," podotkl.

"Socceroos" ve druhém kole skupiny D narazí na Tunisko, které vstoupilo do šampionátu bezbrankovým výsledkem s Dánskem. "Pro nás je dobře, že druhý zápas skončil remízou. Musíme se na sobotu dobře připravit," dodal devětapadesátiletý trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články