Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Musím se s tím naučit žít a přijmout to, řekl kapitán Kane po vyřazení Anglie

Odpovědnost za vyřazení anglické reprezentace v sobotním čtvrtfinále mistrovství světa s Francií vzal kapitán Harry Kane na sebe. První penaltou v utkání s obhájci titulu sice vyrovnal na 1:1, druhou ovšem těsně před koncem neproměnil a úřadující vicemistři Evropy prohráli 1:2. Útočník Tottenhamu po závěrečném hvizdu přiznal, že konec na turnaji v Kataru bude bolet dlouho.

"Postavím se k tomu čelem. Samozřejmě to teď bolí a bude to bolet ještě dlouho, ale to je součástí kapitánské funkce. Těžko se s tím smiřuje. Jsem zdeptaný stejně jako tým. Hodně jsme věřili tomu, že bychom mohli na šampionátu dosáhnout něčeho výjimečného, ale rozhodl malý detail, za který jako kapitán přebírám zodpovědnost," prohlásil Kane.

Francouzi vedli od 17. minuty po krásné brance Auréliena Tchouaméniho, ale devět minut po přestávce vyrovnal z pokutového kopu Kane. Díky 53. gólu vyrovnal nejlepšího střelce anglické reprezentace Waynea Rooneyho. V 78. minutě však rovněž 53. trefou v národním týmu rozhodl o postupu obhájců titulu Olivier Giroud.

"Vždycky jsem připravený, když v zápase kopu penaltu nebo dvě. Pokaždé mám představu, co chci udělat. První penalta byla skvělá. U druhé jsem to nekopl tak, jak jsem chtěl," měl jasno Kane.

"Musím se s tím naučit žít a přijmout to. Všichni ale na sebe můžeme být hrdí. Co se týče budoucnosti, mužstvo je na tom velmi dobře," dodal devětadvacetiletý lídr Tottenhamu.

Southgate nechtěl spekulovat o své budoucnosti u týmu

Zastal se ho mimo jiné trenér Gareth Southgate. "Vyhráváme a prohráváme jako tým. Nechali jsme si dát dvě branky a neproměnili několik šancí. Harry za nás už dlouho hraje neuvěřitelně a v podobných situacích je velmi spolehlivý. Bez jeho gólů bychom tady ani nebyli," uvedl anglický kouč, který zároveň nechtěl spekulovat o své budoucnosti u týmu.

Angličan Harry Kane si zoufá po neproměněné penaltě
zdroj: REUTERS

"Po konci každého mistrovství potřebujete čas na správné rozhodnutí. Emočně si procházíte různorodými pocity. Podobné turnaje berou ohromné množství energie. Chci se správně rozhodnout, ať už to bude jakkoli," pokračoval Southgate.

Anglii vede od roku 2016. Na světovém šampionátu 2018 v Rusku s ní obsadil čtvrté místo, loni na mistrovství Evropy prohrál Albion ve finále na penalty s Itálií. Před rokem prodloužil u reprezentace smlouvu do konce roku 2024.

"Na třetím turnaji po sobě jsme hráli konzistentně dobře. Proti Francii jsme předvedli nejlepší výkon proti špičkovému týmu za dobu mého působení u mužstva. I tak jsme ale prohráli. Nakonec záleží jen na výsledku," zakončil Southgate.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články