Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Můj největší sen skončil, vzkázal Ronaldo a svou budoucnost nekomentoval

Snil o titulu mistra světa, ale reprezentace Maroka byla proti. Cristiano Ronaldo s týmem Portugalska skončil na šampionátu v Kataru ve čtvrtfinále, v němž s africkým celkem prohráli 0:1. O zklamání se podělil se svými fanoušky na sociálních sítích, ale o své budoucnosti se sedmatřicetiletá hvězda, která před MS ukončila angažmá v Manchesteru United, nezmínila.

"Vyhrát mistrovství světa s Portugalskem byl největší a nejambicióznější sen mé kariéry. Naštěstí jsem získal mnoho trofejí mezinárodního rozměru, a to i pro Portugalsko, ale dostat jméno naší země na tu největší trofej na světě byl můj největší sen. Bohužel ten včera skončil," napsal Ronaldo, jenž s národním týmem vyhrál mistrovství Evropy v roce 2016 nebo první ročník Ligy národů o tři roky později.

"Bojoval jsem tvrdě za svůj sen. Během šestnácti let jsem na pěti světových šampionátech pokaždé skóroval, vždy po boku skvělých hráčů, a za podpory milionů Portugalců jsem do toho dal všechno," bilancoval Ronaldo, který je nyní bez angažmá.

V Kataru byl kvůli konci Manchesteru United po kritice vedení i trenéra o to víc sledovaný. Navíc vypadl ze základní sestavy a po porážce s Marokem opouštěl hřiště v slzách. Budoucnost nechává otevřenou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maroko – Portugalsko

"Chci jen, aby všichni věděli, že toho bylo hodně řečeno, hodně se toho napsalo, o mnohém se spekulovalo, ale moje oddanost Portugalsku se ani na okamžik nezměnila," prohlásil někdejší hráč Sportingu Lisabon, Realu Madrid nebo Juventusu Turín.

V Kataru skóroval pouze v úvodním utkání proti Ghaně. Trenér Fernando Santos ho po hodině hry třetího zápasu s Jižní Koreou vystřídal, což nesl nelibě. Santosovi se Ronaldova podrážděná reakce nelíbila, podle jeho slov si ale vše vyříkali. Proti Švýcarsku přesto Ronaldo poprvé od roku 2008 chyběl v základní sestavě na velkém turnaji, podle kouče z taktických důvodů. Do čtvrtfinále proti Maroku zasáhl rovněž až ve druhé půli.

"Vždycky jsem byl tím, kdo bojoval za cíl všech, a nikdy bych se neotočil zády ke spoluhráčům a své zemi. Prozatím k tomu není moc co dodat. Děkuji, Portugalsko. Děkuji, Katare. Ten sen byl krásný, dokud trval..." konstatoval Ronaldo, který je se 118 brankami historicky nejlepším reprezentačním střelcem na světě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články