Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Milion dolarů za bišt. Messi dostal nabídku za plášť, v němž pozvedl trofej

O bišt, ve kterém převzal při slavnostním ceremoniálu v Kataru trofej pro fotbalové mistry světa, je pořádný zájem. Lionel Messi za průhledný plášť, do něhož ho před týdnem po finálovém vítězství Argentiny nad Francií oblékl katarský emír Tamim bin Hamad Sání, obdržel nabídku jednoho milionu dolarů. Velké peníze nabídl ománský právník a poslanec parlamentu Ahmad Barvání.

"Bišt je symbol rytířskosti a moudrosti. Za tento nabízím milion dolarů," napsal na Twitteru Barvání. "Byl jsem na stadionu a ten moment, kdy emír předal Messimu bišt, jsem prožil na vlastní oči. Tenhle moment ukázal světu, že jsme tu a že tu je i naše kultura," řekl Barvání listu The National.

"Bišt je symbol pro mnoho věcí. Moudrost, odvahu, integritu, velkorysost a autenticitu. A také, a to je nejdůležitější, ukazuje, kdo jsme," dodal.

Pokud by plášť získal, neplánuje jej nosit. Chce ho vystavit. "Abychom si ten moment hrdosti připomínali a aby nám to pomohlo prožívat ho znovu," doplnil.

Situace z ceremoniálu, při níž Messi převzal trofeje v dresu překrytém arabským oděvem, vyvolala především v západním světě na sociálních sítích některé negativní reakce. Oslavy vítězství tím podle nich nepatřily výhradně argentinským šampionům, ale i pořadatelské zemi, která dlouhodobě sklízí kritiku zejména kvůli podezření z korupce a porušování lidských práv a pořádáním akcí typu fotbalového MS se snaží vylepšit si image.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články