Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Michniewicz už Lewandowského a spol. proti Česku nepovede, polský svaz mu neprodlouží smlouvu

U fotbalové reprezentace Polska, která se v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024 utká mimo jiné i s Českem, končí trenér Czeslaw Michniewicz. Polský svaz v prohlášení oznámil, že se po "důkladné analýze" rozhodl neprodloužit s koučem smlouvu, která poslední den v roce vyprší. Michniewicz na uplynulém mistrovství světa v Kataru vypadl s národním týmem, jenž vedl od ledna, v osmifinále s Francií.

Dvaapadesátiletý bývalý trenér Legie Varšava nahradil Portugalce Paula Sousu, který na konci minulého roku rozvázal předčasně kontrakt a odešel do brazilského Flamenga.

V březnu s Poláky vybojoval postup na světový šampionát. Do finále kvalifikačního play-off zamířili jeho svěřenci bez boje, jelikož FIFA vyřadila Rusko kvůli rozpoutání války na Ukrajině. V závěrečném souboji Poláci zdolali 2:0 Švédsko, které předtím vyřadilo Česko.

Ve skupině světového šampionátu obsadil tým kolem kapitána a kanonýra Roberta Lewandowského v konkurenci Argentiny, Mexika a Saúdské Arábie druhé místo. V osmifinále nestačil na pozdější držitele stříbra Francouze.

"Jak víme, trenér převzal mužstvo ve složité chvíli. Navzdory těmto okolnostem postoupil s týmem na mistrovství světa a udržel ho v elitní skupině Ligy národů. Rovněž se s ním jako první trenér po 36 letech dostal do vyřazovací fáze šampionátu. Za to si zaslouží poděkování," prohlásil předseda svazu Cezary Kulesza.

Polsko rozjede kvalifikační skupinu E o postup na Euro 2024 v Německu 24. března v pražském Edenu. Odveta s výběrem trenéra Jaroslava Šilhavého se odehraje v listopadu. Dalšími soupeři ve skupině jsou Albánie, Faerské ostrovy a Moldavsko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články