Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Messi: Moji synové už chápou, co znamená mundial. Moc mě těší, jak to prožívají

Ve vyřazovacích bojích dřív gólově mlčel, teď byl ústřední postavou. Argentinští fotbalisté podle hvězdného kapitána Lionela Messiho udělali vítězstvím 2:1 nad Austrálií v osmifinále mistrovství světa další krok ke splnění svého cíle na katarském turnaji. Autor prvního gólu označil utkání, které bylo jubilejním 1000. zápasem v jeho profesionální kariéře, za fyzicky hodně náročné.

"Máme velkou radost, že jsme udělali další krok ke svému cíli na světovém šampionátu. Nejdůležitější je postup," řekl Messi, který v Rajjánu poslal favority do vedení ve 35. minutě svou premiérovou brankou ve vyřazovací fázi MS a třetí na letošním šampionátu. V kariéře to byl jeho 789. zásah.

V 57. minutě zvýšil Julián Álvarez, ale o 20 minut později osmifinále zdramatizoval vlastní brankou Enzo Fernández. Oba týmy v závěru neproměnily velké šance. "Na konci jsme si to sami zkomplikovali, když jsme inkasovali. Museli jsme si to protrpět, Dibu (brankář Emiliano Martínez) nás na konci podržel důležitým zákrokem," uvedl Messi.

"Bylo to fyzicky hodně náročné utkání, což jsme očekávali. Nedávno jsme hráli (ve skupině s Polskem) a neměli dost času na odpočinek. Byli jsme unavení," doplnil pětatřicetiletý útočník Paris St. Germain.

Argentinci v pátečním čtvrtfinále narazí na Nizozemsko, které v osmifinále porazilo USA 3:1. "Nizozemci hrají dobře, mají skvělé hráče a skvělého trenéra. Bude to velký boj. Jestli bylo mistrovství světa od začátku těžké, tak v téhle fázi je ještě těžší," uvedl Messi.

Ocenil velkou podporu argentinských příznivců na stadionu. "Jsem rád, že tyto nádherné momenty mohu sdílet s fanoušky. Vím, že by tu chtěla být celá Argentina. Máme mezi sebou krásné pouto," podotkl sedminásobný držitel Zlatého míče. "I moji tři synové už chápou, co znamená mistrovství světa. Moc mě těší, když vidím, jak to celé prožívají a radují se," dodal Messi.

Za svůj mimořádný výkon si vyloužil chválu expertů. "Nejlepší individuální představení hráče na tomto šampionátu. Byl skoro božský, něco takového jsem neviděl. Jak to dělá? Ztrapňuje protihráče s hlavou nahoře a je schopný vidět celé hřiště. Je fenomenální," řekl bývalý anglický obránce Rio Ferdinand ve vysílání BBC One.

"To byl výkon. Už jsme mluvili o jeho schopnostech, hladu a touze. Je skvělé, jak Messi pracuje v prostoru, jak drží míč, když se kolem něj děje tolik věcí. On má prostě všechno. Když se dostane k míči, celý stadion je rázem na nohou," uvedl někdejší anglický útočník Alan Shearer.

Bývalý argentinský obránce Pablo Zabaleta rovněž Messiho ocenil, současně však vyjádřil obavy ze hry týmu trenéra Lionela Scaloniho. "Stále jsme na Messim příliš závislí. První půle nebyla dost dobrá, musíme hrát mnohem rychleji. Když je Messi na balonu, je jedinou opravdovou hrozbou v ofenzivě," prohlásil Zabaleta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články