Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Messi favorizuje na titul mistrů světa Brazílii a Francii

Lionel Messi nepovažuje za favority mistrovství světa "svou" Argentinu, ale větší šance dává Brazílii a obhájcům titulu z Francie. Pětatřicetiletý útočník povede svou zemi do turnaje v Kataru jako kapitán a bude to pro něj možná poslední šance na zisk zlata ze šampionátu.

zdroj: REUTERS/USA TODAY SPORTS

"Jako favority na titul bereme pokaždé ty stejné velké týmy. Pokud bych z nich ale měl vybrat, tak řeknu Brazílii a Francii," uvedl Messi.

Útočník PSG nejmenoval mezi favority Argentinu, ačkoliv jeho tým neprohrál 35 utkání v řadě. Před rokem ve finále Copy América navíc porazil právě Brazílii.

"Jsou dlouhou dobu pohromadě, stejně jako Francie. Té se nepovedlo poslední Euro, ale jinak má vynikající individuality. Oba týmy mají navíc už několik let stále stejného trenéra, vědí, co chtějí hrát," vysvětlil Messi.

Turnaj v Kataru se odehraje v nezvyklém podzimním termínu od 20. listopadu do 18. prosince. Argentina čeká na triumf od roku 1986. Jihoameričtí šampioni vstoupí do mistrovství jako favorit skupiny C, ve které se střetnou postupně se Saúdskou Arábií, Mexikem a Polskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články