Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Máme neuvěřitelné sebevědomí, můžeme se stát mistry světa, tvrdí van Gaal

Byl kritizovaný za hru, kterou Nizozemci předvádějí, ale on věří svým metodám. Trenér Louis van Gaal věří, že jeho tým po výhře 3:1 nad USA a postupu do čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru, má velkou šanci poprvé se stát mistrem světa. Výhra v osmifinále podle něj dodala jeho výběru "neuvěřitelné sebevědomí" a v boji o semifinále jeho fotbalisty čeká v pátek Argentina.

"Myslím si, že na turnaji máme velkou šanci. Zbývají nám tři zápasy. Už rok mluvím o tom, že se můžeme stát mistry světa," řekl jednasedmdesátiletý van Gaal na tiskové konferenci.

Nizozemské reprezentace se ujal už potřetí po loňské porážce v osmifinále Eura od českého týmu. "Oranje" od té doby neprohráli už 19 utkání a na světovém šampionátu zvládli třetí osmifinále po sobě. Při poslední účasti na turnaji v roce 2014 získali pod van Gaalovým vedením bronz. Jejich maximem je stříbro z let 1974, 1978 a 2010.

V Kataru vyhráli třetí ze čtyř duelů. Ačkoliv si vypracovali dvoubrankový náskok už v úvodním dějství, van Gaal nebyl s jejich výkonem spokojený. O poločase udělal dvě změny v sestavě.

"O přestávce jsem byl k hráčům hodně kritický. A to i přesto, že jsme díky týmové spolupráci a krásným gólům vedli 2:0. V první půli jsme ale málo drželi míč. To je na mistrovství světa nepřípustné. Když hrajete proti špičkovým zemím, jednoduše si takové chyby nemůžete dovolit," podotkl van Gaal.

"Ve druhé půli si hráči vedli mnohem lépe, i když jsme dali o gól méně. Každopádně jsme ale velice spokojeni a dává nám to neuvěřitelné sebevědomí," konstatoval někdejší kouč Ajaxu Amsterodam, Barcelony, Bayernu Mnichov nebo Manchesteru United.

Na triumfu proti Američanům se nejvýrazněji podílel záložník Denzel Dumfries, autor gólu a dvou asistencí. "Včera nebo předevčírem jsem mu dal silný polibek. Teď to udělám znovu," prohlásil van Gaal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články