Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Lewandowski po neproměněné penaltě: Hodně to bolí

Jen těžko se Robert Lewandowski smiřoval s tím, že v bezbrankovém duelu proti Mexiku neproměnil penaltu, která mohla rozhodnout o osudu utkání. Přestože stále čeká na premiérový gól na světovém šampionátu, snažil se zůstat pozitivní a věří, že se ho na turnaji dočká. Podporu má i u trenéra národního týmu Czeslawa Michniewicze.

Je nám líto, video expirovalo.
Moment v utkání Mexiko – Polsko: Lewandowski nedal penaltu (58. min.)

"Byl jsem rozhodnutý střílet do strany. Dneska to nevyšlo, hodně to bolí, ale musíme se soustředit na další zápas – vyhrát ho a získat tři body," řekl kanonýr Barcelony v rozhovoru pro polskou televizi TVP Sport. "Byl to vyrovnaný zápas. Získaný bod musíme respektovat, ale na druhou stranu je to škoda, protože jsme měli tu penaltu. V tom to hodně mrzí," dodal.

Lewandowski si přitom na pokutový kop věřil a před zápasem je speciálně trénoval. "Střílel proti našim brankářům a všechny penalty dal," uvedl Michniewicz.

"Myslím, že to bude muset strávit. Sám ví nejlépe, jak se s takovou situací vyrovnat. Já jako trenér i my všichni jako tým ho podpoříme, je jasné, že nám na turnaji ještě hodně pomůže. Doufám, že příští příležitosti, které se naskytnou, už promění v góly," dodal.

O premiérovou trefu na finálovém turnaji MS se může Lewandowski pokusit ve druhém zápase, v němž Poláci v sobotu nastoupí proti Saúdské Arábii.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články