Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Jsme Rocky Balboa šampionátu, který sní o titulu. Každý nás miluje, řekl kouč Maroka

Rocky Balboa. Filmová postava boxera, který díky tvrdé dřině a odhodlání dosáhl až na nejvyšší mety. A právě k němu kouč Maroka Valíd Radžradžuí přirovnává počínání svého týmu na mistrovství světa. Trenér "Lvů z Atlasu" navíc po historickém postupu do semifinále šampionátu, kde africký celek vyzve Francii, neusnul na vavřínech a míří ještě výš. "Můžeme snít. Proč bychom neměli snít o tom, že mistrovství světa vyhrajeme?" hlásí nebojácně. Semifinálové duely sledujte v úterý a středu na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

"Lvi z Atlasu" oproti předpokladům ovládli skupinu F před vicemistry světa Chorvaty, obhájci bronzu Belgičany a Kanadou. V osmifinále výběr africké země vyřadil Španělsko po penaltovém rozstřelu a ve čtvrtfinále zdolal 1:0 další favorizovaný celek z Pyrenejského poloostrova Portugalsko. Navíc ve čtyřech z dosavadních pěti duelů na turnaji neinkasoval. Jediný gól dostal při výhře 2:1 nad Kanadou, ke všemu byl vlastní.

"Když se díváte na Rockyho, chcete mu fandit kvůli jeho tvrdé dřině a odhodlání. Myslím si, že jsme Rocky Balboa tohoto mistrovství," řekl Radžradžuí.

"Stáváme se týmem, který každý na mistrovství světa miluje. Ukazujeme, že i když nemáte tolik talentu, tak s vášní, srdcem a vírou můžete uspět," konstatoval sedmačtyřicetiletý bývalý hráč.

Předchozím největším úspěchem Maroka na světovém šampionátu byl postup do osmifinále v roce 1986. "Afrika je zpátky na fotbalové mapě. Byli jsme tak nastavení. Věděli jsme, že můžeme přepsat africkou historii. Měli jsme správný přístup," prohlásil Radžradžuí.

Reprezentace se ujal teprve na konci srpna. "Pro nás africké kouče je to vždycky těžké. Lidé si nemyslí, že to s týmy zvládneme po taktické stránce," řekl Radžradžuí.

Maroko pomýšlí na celkový triumf. "Můžeme snít. Proč bychom neměli snít o tom, že mistrovství světa vyhrajeme? Podobné sny vás nic nestojí. Evropské země jsou zvyklé, že šampionát vyhrávají," uvedl Radžradžuí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články