Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Japonci se baví po svém: na ochozech čisto, v kabině origami a doma mimořádně kompetentní vydra

Japonští fotbaloví příznivci se nezapřou. Dosytosti fandí a pak po sobě vše řádně uklidí. Nejinak tomu bylo i po středečním vítězství 2:1 nad Německem na tribuně Chalífova mezinárodního stadionu. Skvělý dojem zanechali také sami členové národního týmu, kteří předali dokonale uklizenou šatnu.

Japonští fanoušci v Kataru
zdroj: Reuters

"Po historickém vítězství nad Německem po sobě japonští fanoušci uklidili nepořádek na stadionu, zatímco 'modří samurajové' nechali svou kabinu v takovémhle stavu. Bez poskvrnky. Domo Arigato," poděkovala japonsky mezinárodní federace FIFA a přidala fotografii dokonale uklizené šatny.

Japonci nejenže nenechali žádný odpad, ale srovnali rozlišovací dresy do komínků a na stůl položili tradiční origami, papírové skládačky ve tvaru jeřábů. Nechybělo ani poděkování v japonštině a arabštině.

Stejným chováním se prezentovali japonští fotbalisté na předchozím MS 2018 v Rusku. Po bolestné osmifinálové porážce 2:3 s Belgií po inkasovaném gólu ze čtvrté minuty nastavení po sobě hráči uklidili šatnu a poslali organizátorům turnaje děkovný vzkaz.

A zatímco ukazují Japonci v Kataru svůj smysl pro pořádek, doma se baví neobvyklým zvířecím uměním. Řady populárních věštců výsledků sportovních akcí z řad zvířecí říše rozšířil obyvatel tokijského vodního parku, osmiletý vydří samec Taijo. Den před zápasem vložil miniaturní fotbalový míč do připraveného modrého kyblíku s japonskou vlajkou a ignoroval červený s německou vlajkou a žlutý s nápisem "remíza".

Japonští fanoušci nadšení nečekanou výhrou nešetřili na adresu Taija superlativy, označovali ho za "úžasného" a "mimořádně kompetentního". Další doufali, že podobně příznivou a platnou předpověď dá i před dalším duelem na MS proti Kostarice.

Věštění sportovních výsledků pomocí zvířat je v posledních letech oblíbenou atrakcí u většiny velkých sportovních událostí. Módu odstartovala německá chobotnice Paul z akvária v Oberhausenu, jež během fotbalového MS 2010 přesně určila výsledky sedmi zápasů německé reprezentace. Hlavonožec, jenž se po smrti dočkal sochy v nadživotní velikosti, se nemýlil ani v předpovědi tehdejšího finálového zápasu mezi Španělskem a Nizozemskem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články