Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Infantino vyzval ke klidu zbraní na Ukrajině během fotbalového MS

Šéf mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino vyzval ke klidu zbraní na Ukrajině během mistrovství světa v Kataru. Podle něj by měsíc trvající šampionát, který začne v neděli, mohl zapůsobit jako "pozitivní spouštěč".

Je nám líto, video expirovalo.
Infantino vyzval ke klidu zbraní během MS

Infantino svou výzvu přednesl během oběda s lídry skupiny silných ekonomik na summitu G20 na Bali. "Žádám vás o to, abyste přemýšleli o dočasném klidu zbraní během mistrovství světa, nebo alespoň o zavedení humanitárních koridorů či čehokoli jiného, co by mohlo vést k zahájení dialogu coby prvního kroku k míru," uvedl Infantino.

"Jste světoví lídři, máte schopnost ovlivnit směr dějin. Fotbal a mistrovství světa nabízejí vám a světu jedinečný prostor k jednotě a míru pro celý svět," dodal šéf světového fotbalu.

Šampionát se uskuteční od 20. listopadu do 18. prosince a nezúčastní se ho ani jedna země zapojená do konfliktu na Ukrajině. Pořadatel a čtvrtfinalista MS 2018 Rusko bylo po únorovém začátku invaze na území svého souseda vyloučeno z kvalifikace, napadená Ukrajina v rozhodujícím duelu o postup prohrála s Walesem.

Infantino očekává, že blížící se šampionát bude celosvětově sledovat až 5,5 miliardy lidí. "Možná by toto mistrovství světa, jež začne za pět dnů, mohlo být pozitivním spouštěčem," řekl prezident FIFA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články