Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Domácí Katařané nominovali na MS výhradně fotbalisty z domácí ligy

Reprezentaci pořadatelské země na mistrovství světa v Kataru tvoří výhradně fotbalisté z domácí nejvyšší soutěže. Přesně polovinu hráčů z šestadvacetičlenné konečné nominace španělského trenéra Félixe Sáncheze dodal mistrovský klub as-Sád z metropole Dauhá.

Fotbalisté Kataru
zdroj: Reuters

Za hvězdu týmu je považován útočník Akram Afif, který se v minulosti pokoušel prosadit v Evropě a působil ve Villarrealu, Gijónu či Eupenu.

Katar v zahajovacím utkání turnaje nastoupí 20. listopadu proti Ekvádoru. Jeho dalšími soupeři ve skupině A budou Senegal a Nizozemsko.

Nominace Kataru na MS:

brankáři: Saad Šíb, Mišíl Baršám (oba as-Sád), Júsif Hasan (al-Gharráfa).

obránci: Pedro Miguel, Musá Chadir, Tárik Salmán, Búalim Chúchí, Abdal Karím Hasan (všichni as-Sád), Ismáíl Muhammad, Basám Ráví (oba ad-Duhajl), Humám Ahmad (al-Gharráfa)

záložníci: Ali Asadalla, Muhammad Vaad, Salam Hadžrí, Mustafa Tárik Mašaal (všichni as-Sád), Asim Madibu, Karím Búdiaf (oba ad-Duhajl), Džasim Džábir (al-Arábí), Abdal Azíz Hátim

útočníci: Naíf Hazrámí (oba al-Rajján), Hasan Hajdus, Akram Afif (oba as-Sád), Almúiz Alí, Muhammad Muntarí (oba ad-Duhajl), Ahmad Alaaldín (al-Gharráfa), Chálid Munír (al-Vakra)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články