Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Collina chválí delší nastavení: V průměru se hraje 59 minut čistého času, upozorňuje

Šéf rozhodčích Mezinárodní fotbalové federace FIFA Pierluigi Collina si pochvaluje nastolený trend delšího nastaveného času na mistrovství světa v Kataru. Podle bývalého elitního sudího se průměrně prodloužila čistá hrací doba v utkáních ze zhruba 50 minut na 59 minut.

Šéf rozhodčích FIFA Pierluigi Collina
zdroj: REUTERS

Rozhodčí na letošním šampionátu dostali instrukce přidávat více času v závěrech obou poločasů. Utkání proto obvykle trvají přes 100 minut. "Díky tomu je možné dosáhnout v průměru 59 minut čistého herního času. A s tím jsme docela spokojení," řekl Collina.

"Máme pozitivní zpětnou vazbu, hlavně od fanoušků na tribunách. Od nikoho, koho jsem potkal, jsem zatím neslyšel nic negativního. Myslím, že je důležité nabídnout lidem na stadionech a u televizních obrazovek dobrou show a zábavu," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Frappartová bude jako první žena pískat zápas MS fotbalistů

Na předchozím MS v roce 2018 činil podle něj průměrný nastavený čas šest a půl minuty. "Tehdy bylo maximem šest střídání, zatímco v Kataru jich mají trenéři dohromady k dispozici deset. Takže k tomu můžeme přičíst další minutu. Čili sedm a půl minuty v Rusku ve srovnání s deseti minutami v Kataru není zas tak drastická změna," upozornil Collina.

FIFA žádá rozhodčí o nastavení minimálně jedné minuty za každé přerušení vinou zranění a 30 sekund za pauzu z důvodu střídání. Více se nastavuje i za gólové oslavy. Dosavadní rekord katarského turnaje drží zápas skupiny B mezi Anglií a Íránem (6:2), ve kterém sudí nastavil celkem 23 minut.

"Íránský brankář byl ošetřován asi 11 minut, zraněný anglický hráč tři minuty. Takže 14 z těch 23 minut zapříčinila specifická zranění. Nesmíme zapomenout ani na to, že padlo osm gólů, které se slavily, proběhla kontrola situace na monitoru. Bylo tam hodně incidentů, které vysvětlují tolik nastaveného času," dodal Collina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články