Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chvála člověka oslabuje. Do té pasti se nehodláme chytnout, neztrácí nadhled Enrique

Trenér Luis Enrique krotil nadšení po středeční drtivé výhře španělských fotbalistů 7:0 nad Kostarikou na mistrovství světa. Vyloučil, že by se jeho svěřenci nechali rekordním triumfem ukolébat, a ujistil, že do nedělního duelu s Německem, které nečekaně podlehlo Japonsku 1:2, půjdou se stejným nasazením.

"La roja" načali mistrovství světa doposud nejvyšším vítězstvím v dosavadním průběhu šampionátu a zároveň svým nejvýraznějším triumfem v historii turnaje.

Předtím Španělé zaznamenali nejvyšší vítězství na MS v roce 1998 ve Francii, kde rozstříleli Bulharsko i zásluhou jedné branky Enriqueho 6:1.

"Vůbec nepochybuju o tom, že příští zápas odehrajeme se stejným, ne-li ještě větším nasazením. Chvála člověka oslabuje, to si uvědomujeme a nehodláme se do té pasti chytnout," řekl Enrique.

"Německo nás může porazit, protože je to velmoc, ale my budeme hrát úplně stejně. Uděláme změny v sestavě. Němci nás můžou porazit, ale pak to nebude kvůli tomu, že bychom my polevili. Hráči chtějí tvrdě pracovat a jsou připraveni dělat věci správným způsobem," uvedl dvaapadesátiletý někdejší hráč Realu Madrid či Barcelony, kterou i vedl jako kouč.

Mužem zápasu proti Kostarice byl vyhlášen Gavi, autor páté branky. "Od první minuty jsme si šli za vítězstvím. Mám z něj velkou radost stejně jako z ceny, ale na skvělém výkonu jsme se podíleli všichni," konstatoval záložník Barcelony.

Ve věku 18 let a 110 dnů se stal nejmladším španělským hráčem na MS či ME. Současně se zapsal jako nejmladší střelec na světovém šampionátu od roku 1958, kdy ve věku 17 let a 249 dnů skóroval Brazilec Pelé.

"Jsem hrdý, že jsem se zařadil po jeho bok. Ani v tom nejdivočejším snu by mě něco takového nenapadlo," prohlásil Gavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články