Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bale odpověděl na gól mladého Weaha a zajistil Walesu bod s USA

Dramatické utkání ve skupině B mezi USA a Walesem vítěze nepoznalo. Američané vedli po první půli gólem Timothyho Weaha, syna legendárního držitele Zlatého míče George Weaha. "Drakům", kteří na světovém šampionátu startují po 64 letech, zachránil bod v 82. minutě kapitán Gareth Bale a proměněnou penaltou určil výsledek 1:1.

Američané ve druhém kole "béčka" narazí v pátek v Chúru na Anglii, která v odpoledním střetnutí deklasovala 6:2 Írán. Ten ve stejný den v Rajjánu sehraje zápas proti Walesu.

"Byl to skvělý týmový výkon. Zejména ve druhém poločase, kdy jsme ukázali velkou sílu a odhodlání. Na to jsme hrdí. Máme věci, na kterých můžeme stavět, a věci, na kterých musíme pracovat," hodnotil Bale.

Weah potěšil slavného otce na tribuně

V 9. minutě si Velšané málem dali vlastní gól, když Rodonovu hlavičku vyrazil Hennessey. Brankáře Nottinghamu vzápětí zachránila tyč po Sargentově pohotové hlavičce z bezprostřední blízkosti.

Fotbalisté USA měli i nadále velkou převahu a ve 36. minutě otevřeli skóre. Po rychlé akci našel Pulisic nezištnou přihrávkou za obranu rozběhnutého Weaha, který přesně zakončil přízemní střelou. Dvaadvacetiletý útočník Lille a syn současného prezidenta Libérie se prosadil při svém debutu na mistrovství světa.

Christian Pulisic z USA v utkání s Walesem
zdroj: REUTERS

Do druhého poločasu ale vstoupili mnohem aktivněji Velšané a soupeře hodně zatlačili. Po hodině vytáhl brankář Turner hlavičku Bena Daviese, jeho střídající spoluhráč Moore krátce nato hlavou těsně minul břevno.

Když už se zdálo, že Američané vyrovnali hru, fauloval Zimmerman v šestnáctce Balea a křídelník Los Angeles FC v 82. minutě vyrovnal. Také on se trefil při své premiéře na MS – historicky nejlepší střelec "Draků" si polepšil na 41 reprezentačních branek. "Dát gól na mistrovství světa je úžasný pocit z individuálního hlediska, ale mnohem raději bych měl tři body," podotkl Bale.

Obrat mohl dokonat Johnson, ale střelou z úhlu Turnera nepřekvapil. Další větší šance nepřišla ani v devítiminutovém nastavení. Velšané proto protáhli sérii bez vítězství na šest zápasů, Američané nevyhráli počtvrté za sebou.

"Nejdůležitější je, že jsme neprohráli. Udrželi jsme remízu a teď se musíme soustředit na další utkání," konstatoval Weah. "Byl to hodně ubojovaný zápas, nechali jsme na hřišti všechno," dodal trenér USA Gregg Berhalter.

USA - Wales 1:1 (1:0)

Branky: 36. Weah - 82. Bale z pen. Rozhodčí: Džasím - T. Marrí, Makali - A. Marrí (video, všichni Katar). ŽK: Dest, McKennie, Ream, Acosta - Bale, Mepham. Diváci: 43 418. 

USA: Turner - Dest (74. Yedlin), Ream, Zimmerman, Robinson - McKennie (66. Aaronson), Adams, Musah (74. Acosta) - Pulisic, Weah (88. Morris), Sargent (74. Wright). Trenér: Berhalter.

Wales: Hennessey - Mepham, Rodon, B. Davies - Roberts, Ampadu (90.+6 Morrell), Ramsey, N. Williams (79. Johnson) - Wilson (90.+3 Thomas), Bale, James (46. Moore). Trenér: Page.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články