Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bale končit nechce, plánuje pomoci Walesu postoupit na Euro

Zdaleka není čas skončit. Kapitán velšské fotbalové reprezentace Gareth Bale po porážce 0:3 s Anglií a konci na světovém šampionátu prohlásil, že má nadále chuť hrát za národní tým. Hvězdný útočník, který ostrovní derby kvůli svalovému zranění nedohrál, už vyhlíží další kvalifikační cyklus na mistrovství Evropy 2024.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wales - Anglie

"Za reprezentaci budu hrát tak dlouho, jak jen budu moct. A dokud mě tu budou chtít," řekl Bale v rozhovoru pro BBC.

Třiatřicetiletý kanonýr je se 111 zápasy a 41 brankami rekordmanem velšské reprezentace. "Drakům" pomohl na MS po 64 letech a v roce 2016 byl i ústřední postavou při historickém postupu do semifinále Eura.

"Hned po konci na mistrovství světa se o tom těžko mluví, ale v březnu nám začíná další kvalifikace. Čeká nás pár měsíců pauza, což nás mrzí, rádi bychom zůstali na turnaji déle," dodal Bale.

Wales chtěl víc

Pětinásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid i vinou častých zranění už nezáří tolik jako v minulých letech. Po letním přestupu do Los Angeles Galaxy odehrál 13 zápasů a vstřelil tři branky, většinou ale nastupoval z lavičky. Na klubové úrovni se nedaří ani druhé největší osobnosti velšského týmu Aaronu Ramseymu, jehož kariéru rovněž provází zdravotní problémy.

"Spousta našich důležitých hráčů pořádně ani nenastupuje ve svých klubech. A pak po nich chceme neustále velké výkony za reprezentaci," posteskl si trenér Rob Page, jenž o poločasové pauze vystřídal Balea kvůli svalovému zranění.

"Vždycky chce to nejlepší pro tým. Mohl by hrát tak na 70 procent, což proti týmu jako Anglie nestačí," řekl kouč, který rovněž nepředpokládá, že by Bale po MS ukončil reprezentační kariéru.

Wales zakončil skupinu s jediným bodem na poslední příčce skupiny B. "Už jen postup na šampionát pro nás byl velký úspěch, ale na turnaji jsme zdaleka nepředvedli, co v nás je. Všichni v týmu to vědí," zhodnotil Page.

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články