Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Argentina a Francie jsou ve finále zaslouženě, shodli se experti a ocenili Maroko

O titul si na světovém šampionátu v Kataru zahrají Argentina s Francií a podle oslovených fotbalových expertů po zásluze. Odborníci chválí také semifinálovou senzaci z Maroka. Ve finále přejí zlato spíše Jihoameričanům kvůli jejich hvězdnému kapitánovi Lionelu Messimu. Přímý přenos sledujte v neděli od 15:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - Maroko

Zatímco Argentinci v semifinále porazili Chorvaty hladce 3:0, francouzští obhájci trofeje měli s Maročany navzdory vítězství 2:0 mnohem větší potíže. "Kdyby se tam dostalo Maroko, byl by to úžasný příběh. Každopádně takhle je to asi v pořádku. Ve finále jsou opravdu dvě nejsilnější mužstva, která si to zasloužila," řekl bývalý reprezentační obránce Jan Rajnoch.

"Francie prokazuje od prvního zápasu vysokou výkonnost, do finále prošla bez zaváhání. Kromě utkání s Tuniskem, ve kterém dostali šanci náhradníci. Argentině začátek turnaje nevyšel, pak začala hrát jednodušeji, změnila rozestavení a i Messiho forma šla nahoru. Ukázala, že má sílu, i když osobně jsem z jihoamerických mužstev více favorizoval Brazílii," doplnil trenér jemenské reprezentace Miroslav Soukup.

Překvapilo ho, že Maročané hráli proti Francii na tři stopery. "Trenér chtěl soupeře něčím překvapit. Kdyby mu to vyšlo, tak by to byl kouzelný, fantastický tah a všichni by psali o jeho odvaze a o tom, jak zaskočil Francii v semifinále mistrovství světa. Bohužel mu to nevyšlo," uvedl kouč českých vicemistrů světa do 20 let z roku 2007.

Rajnochovi se africké mužstvo v semifinále líbilo. "Předvedli nejen skvělou defenzivu, ale i ofenzivu. Byl to mnohem lepší fotbal než v prvním semifinále, kdy to Chorvaté hodně usnadnili Argentincům. Maročané měli velké šance a vůbec to nedali Francouzům zadarmo," upozornil někdejší stoper Mladé Boleslavi či Slovácka.

Sport
zdroj: ČT4

"Maročané to měli až do semifinále postavené hlavně na pevné obraně, čtveřice vzadu hrála velice dobře, k tomu podával hodně kvalitní výkony gólman Bono. Asi pro každého byli největším překvapením šampionátu," přidal bývalý trenér národního týmu Petr Rada.

V neděli přeje zlato pětatřicetiletému Messimu. "Za to, co udělal pro fotbal, jak ovlivnil spoustu mladých hráčů, bych mu přál trofej, která mu chybí. Je to pořád nejlepší hráč světa za posledních iks let. Stačí mu dát pár metrů, chvíli ho nechat bez dozoru a je schopný vstřelit nebo připravit branku," prohlásil kouč druholigové Dukly Praha.

"V tom věčném souboji Messiho s Cristianem Ronaldem jsem spíš 'Ronaldovec', ale Messi by si za celou kariéru samozřejmě titul mistra světa zasloužil. Asi bych to tedy přál Argentině, i když se mi tam nějaké okolnosti nelíbí. Třeba čtvrtfinále s Nizozemskem. Také mi přijde, že rozhodčí jsou trošku benevolentnější k Argentincům včetně Messiho," dodal Rajnoch.

Naopak Argentině a Messimu v neděli nevěří Soukup. "Ve finále favorizuji Francii," přiznal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články