Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

MS Každé dva roky je nesmysl, už si to uvědomila i FIFA, řekl Čeferin

Zdá se, že nápad zkrátit termíny mezi světovými šampionáty ze čtyř na dva roky už defintivně neuspěl. Předseda evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin řekl, že světová federace FIFA už o této variantě neuvažuje. Čtyřiapadesátiletý funkcionář na konferenci deníku Financial Times také ostře zkritizoval další pokus o založení elitní superligy.

Předseda evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Laurent Gillieron

S nápadem zkrátit termín konání světového šampionátu ze čtyř let přišel šéf FIFA Gianni Infantino. Návrh podpořily africká a asijská konfederace, naopak proti jsou UEFA, jihoamerická konfederace, hráčská asociace a se změnou nesouhlasí ani Mezinárodní olympijský výbor.

Podle Čeferina nyní změnila názor i světová federace. "Mistrovství světa každé dva roky je nesmysl pro všechny ve fotbale. A jsem rád, že si to uvědomila i FIFA," citovala předsedu UEFA agentura Reuters.

"Včera jsem se o tom bavil s předsedou FIFA. V otázce rozvoje fotbalu na jednotlivých kontinentech bychom měli jít stejným směrem. A věřím, že společně s FIFA brzy najdeme řešení," přidal Čeferin.

Šéf evropského fotbalu se také ostře pustil do dalšího pokusu založit superligu. První pokus dvanácti velkoklubů loni na jaře po vlně protestů fanoušků, hráčů i trenérů zkrachoval jen pár hodin po oznámení, že začíná.

Dnes by měl předseda Juventusu Andrea Agnelli podle médií oznámit nový podobný projekt. "Nejprve ten nesmysl oznámili uprostřed pandemie a teď čtu články, že další chtějí odhalit teď, uprostřed války," řekl Čeferin.

"Už mě nebaví o těch lidech pořád dokola mluvit. Vždyť zjevně žijí v jiném světě. Zatímco my zachraňujeme hráče a další lidi z fotbalu, snažíme se pomáhat v hrozné situaci, tak oni plánují něco takového," přidal Čeferin.

"Můžou zaplatit, komu chtějí, aby o jejich projektu vykládal, jak je krásný, že je plný solidarity a že budou pomáhat menším klubům. Ale celé to je absolutní nesmysl a oni to moc dobře vědí," prohlásil předseda UEFA, která už dříve pohrozila klubům za založení superligy tvrdými tresty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články