Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

MS jednou za dva roky? Fotbalu ani hráčům by to nepomohlo, shodli se Mbappé i Lewandowski

Kilyan Mbappé i Robert Lewandowski, kteří obsadili první dvě místa v anketě Globe Soccer Awards, se na slavnostním večeru v Dubaji vyjádřili i k plánu FIFA zkrátit interval mezi světovými šampionáty ze čtyř na dva roky.

Robert Lewandowski
zdroj: REUTERS
Je nám líto, video expirovalo.
Mbappé předstihl Lewandowského i Messiho

"Mistrovství světa má být něco zvláštního a k tomu přispívá i to, že se koná jednou za čtyři roky," řekl Mbappé pro BBC a podpořil tak názor UEFA, hlavních evropských lig i jihoamerického řídícího orgánu Conmebol. Zatímco zástupci afrického fotbalu jsou pro zkrácení termínu.

"Je to ta nejlepší soutěž na světě," dodal třiadvacetiletý útočník Paris St. Germain. "Pokud by se MS hrálo každé dva roky, může se stát účast na šampionátu normální. Tím chci říct, že by to normální být nemělo, mělo by to být něco výjimečného," dodal Mbappé s tím, že už nyní odehraje kolem šedesáti zápasů ročně. "Jsme rádi, že hrajeme, ale když je toho moc, je toho příliš. Musíme si odpočinout a být v pohodě," řekl.

I polský kanonýr Bayernu má stejný názor. "Pokud lidé chtějí vidět kvalitní hru, emoce – to, co dělá fotbal krásným, tak je třeba respektovat zdraví hráčů," řekl Lewandowski.

"Pokud máme nabídnout něco speciálního, něco výjimečného, ​​potřebujeme přestávku," řekl třiatřicetiletý útočník. "Pokud budeme mít mistrovství světa každé dva roky, tak by úroveň hry šla dolů... Je to fyzicky i psychicky nemožné," dodal Lewandowski.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články