Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

MS bojkotovat nechceme, vzkázal šéf německého svazu

Berlín – Idea bojkotovat nadcházející mistrovství světa ve fotbale dostala první zásadní trhlinu. Předseda německého svazu Wolfgang Niersbach v reakci na návrh šéfa anglické asociace Grega Dykea prohlásil, že Německo nic takového nemá v plánu.

Šéf FIFA Sepp Blatter a předseda německého svazu Wolfgang Niersbach
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Dyke s výzvou přišel poté, co byl do čela FIFA navzdory rozsáhlému korupčnímu skandálu znovu zvolen Sepp Blatter. "Nechceme jít cestou bojkotu, tím bychom ničeho nedosáhli," řekl Niersbach. "Nechci, aby fotbal dopadl jako box, kde je několik organizací a každá uděluje svůj titul mistra světa. To se mi nelíbí," přidal čtyřiašedesátiletý funkcionář.

Niersbach reagoval na výzvu, s níž Dyke přišel po kongresu FIFA, který odstartovalo zatčení 14 činovníků kvůli korupci při volbě pořadatelů nebo prodeji marketingových práv. Tvrdě kritizovaný Blatter však i přesto uhájil svou pozici a do čela světového fotbalu byl zvolen už popáté.

"Dokud se proti nim nepostaví silná opozice, nic se nezmění," prohlásil Dyke. "Když se dá dohromady deset silných svazů, mohly by se ledy pohnout. Počítat můžeme s námi a určitě by se přidali Nizozemci i Němci, kteří už dlouho volají po změnách," usuzoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články