Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Možným vyhazovem se netrápím, tvrdí Arteta. Arsenal se po další porážce krčí poblíž chvostu tabulky

Jde o jejich nejhorší vstup do sezony za bezmála čtyři desítky let. Arsenal prohrál s Wolverhamptonem (1:2) a trenér Mikel Arteta musel odpovídat na nepříjemné otázky. Starosti z možné výpovědi ale prý nemá.

Mikel Arteta
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Klein

Arsenal v deseti kolech pětkrát prohrál a ztrácí osm bodů na vedoucí Tottenham, na jehož stadionu se představí v nedělním londýnském derby.

Před rokem byl propuštěn Artetův předchůdce Unai Emery, jehož svěřenci tehdy byli na osmé příčce. "Když jsem se rozhodl stát trenérem, tak jsem věděl, že jednoho dne budu vyhozen nebo klub opustím, ale nevím, kdy se to stane," řekl Arteta.

"Vím, že v této profesi k tomu dojde, já se tím však nikdy netrápil. Mou jedinou starostí je dostat to nejlepší z hráčů a odvádět nejlepší možnou práci pro klub," doplnil osmatřicetiletý španělský kouč.

Arsenal, který prohrál poslední tři domácí ligové zápasy, strádá v ofenzivě. "Gunners" z nedělních 13 střel pouze dvakrát trefili branku Wolverhamptonu. Zásah obránce Gabriela z prvního poločasu byl teprve desátým gólem v sezoně, méně vstřelily pouze čtyři týmy Premier League.

"Dokážeme porazit kohokoliv, ale také s každým prohrát, protože rozdíly jsou tady minimální. Samozřejmě chceme začít dávat víc gólů. Máme před sebou hodně práce," konstatoval Arteta.

Produktivní není ani kapitán a útočník Arsenalu číslo jedna Pierre-Emerick Aubameyang, který se v tomto ročníku anglické ligy trefil pouze dvakrát a z toho jednou z penalty. "Všechny nás trápí, že náš hlavní střelec teď nedává branky. Mojí největší starostí je, jak mu pomoct, aby zase skóroval, protože jeho góly potřebujeme k tomu, abychom byli úspěšní," upozornil někdejší záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články