Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mourinho: V Realu budu do konce sezony, pak se uvidí

Madrid - Fotbalový kouč José Mourinho sice loni v létě s velkou pompou podepsal čtyřletý kontrakt s Realem Madrid, ale teď nevylučuje možnost, že už po první sezoně z klubu odejde. Ve Španělsku se čím dál víc spekuluje o napjatých vztazích Mourinha s vedením a především sportovním ředitelem Realu Jorge Valdanem, což prý portugalského kouče donutilo přemýšlet o změně působiště. Valdano to ale vehementně popírá. Jisté je, že Mourinho se k otázkám ohledně budoucnosti v Realu zatím staví rezervovaně. Definitivní rozhodnutí prý učiní až v létě.

"Na světě je spousta drbů a jen pár z nich je pravdivých. Jak bude vypadat moje budoucnost? To uvidíme po sezoně. Smlouva není ta nejdůležitější věc na světě," připustil Mourinho, že v dalších letech nemusí automaticky pokračovat na lavičce "Bílého baletu". "Když budou všechny strany po sezoně šťastné, zůstanou pohromadě. Když nebudou, tak se rozejdou."

Mourinho loni v létě přišel do Realu jako ten, kdo má zaručit slavnému klubu velké úspěchy. V minulé sezoně Inter Milán pod Mourinhem triumfoval v italské lize, domácím poháru i v Lize mistrů. V Realu mu však údajně vadí příliš velký Valdanův vliv na chod celého klubu.


Valdano a odmítá, že by si s Mourinhem nerozuměl. "Žádné problémy mezi námi nejsou. Je to náš trenér, který nás musí vést k úspěchům. Tým se pod ním lepší, udělal pokrok oproti minulým rokům, a tak to snad bude pokračovat," řekl Valdano, zatímco Mourinho se na téma vzájemného vztahu s Valdanem nechtěl vyjadřovat. "Bez komentáře," řekl jen kouč, který Ligu mistrů vyhrál v roce 2004 i s Portem a v následujících dvou letech dovedl k anglickému titulu Chelsea. 

Před Mourinhem stojí několik výzev. S Realem touží po úspěchu v Lize mistrů, v níž španělský velkoklub skončil šestkrát za sebou v osmifinále. Z ligového trůnu by rád sesadil i Barcelonu, ale Katalánci mají nyní před odvěkým rivalem čtyřbodový náskok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články