Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mourinho už převzal United, informují britská média

Manchester – Portugalec José Mourinho je novým trenérem Manchester United, na lavičce klubu nahradí Louise Van Gaala. Mourinho měl kontrakt podepsat s reprezentanty klubu dnes odpoledne. United zatím dohodu oficiálně nepotvrdili, informuje o ní britská TV stanice Sky Sports a na Twitteru i bývalá opora United Rio Ferdinand.

José Mourinho
zdroj: ČTK/PA autor: Rick Findler

Van Gaal byl od týmu v pondělí odvolán, i když měl smlouvu ještě na jeden rok. V sobotu sice jeho svěřenci získali Anglický pohár, ale předtím skončili v lize až pátí a neprobojovali se do Ligy mistrů.

Mourinhův příchod k United se zasekl na tom, že ochrannou známku na komerční používání jména i podoby portugalského kouče stále vlastnila Chelsea. Podle britských médií za ni požadovala odstupné až milion liber (přes 35 milionů korun).

V Manchesteru by se mohl potkat se švédským kanonýrem Zlatanem Ibrahimovicem, který skončil v Paris St. Germain. Nyní uvedl, že se mu stýská po spolupráci s portugalským koučem, pod nímž hrál v sezoně 2008/09 v Interu Milán a vytvořili si výborný vztah.

Pro třiapadesátiletého Mourinha bude v případě potvrzení dohody Manchester druhým působištěm v anglické Premier League. V prosinci skončil po dvou a půl letech v Chelsea, kterou loni dovedl k titulu. Londýnský celek trénoval už v letech 2004 až 2007, kdy s ním vyhrál anglickou ligu dvakrát. V minulosti sbíral úspěchy také s Portem, Interem Milán a Realem Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články