Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mourinho: Třetí gól byl směšný, nic ale není ztracené

Paříž - Porážku 1:3 si z Paříže odváží londýnská Chelsea. Jejího trenéra Josého Mourinha nepotěšila hlavně třetí branka PSG, kterou v nastavení vstřelil Javier Pastore. Mourinho ji označil za směšnou a po zápase byl na své hráče rozzlobený, přesto si však myslí, že pro jeho tým ještě nic ztraceného není. Podobného názoru je i brankář Blues Petr Čech.

Střídající Pastore ve třetí minutě nastaveného času přebral takřka u rohového praporku míč, prokličkoval se mezi třemi bránícími fotbalisty a přízemní střelou na bližší tyč propálil brankáře Petra Čecha. "Třetí gól, to byl vtip. Podle Garyho Cahilla to byla lajdáckost, já říkám směšné. Nebudu vinit za chyby jednotlivce tady. Promluvím si s nimi v šatně," prohlásil Mourinho po utkání.

José Mourinho: "Hráli jsme proti skvělému soupeři s výbornými hráči, zejména útočníky. Od nich góly očekáváte a oni je také dali. My jsme jim k tomu pomohli špatnou defenzivou. Čeká nás těžká práce, ale není to nemožné, protože ve fotbale nic není nemožné. Oni mají hráče, kteří umí skórovat z ničeho, my naopak nejsme tým plný talentů, kteří dávají spoustu gólů. Ale nikdy nevíte, musíme to zkusit a dát do toho všechno."

Pařížané se radovali z historicky prvního triumfu nad Chelsea. "Vždycky to může být lepší, ale myslím, že tentokrát ze sebe chlapci vydali všechno. Byli jsme trochu opatrnější při tvorbě hry, protože jsme se zřejmě příliš báli protiútoků soupeře," řekl kouč PSG Laurent Blanc. Ze třetí trefy Pastoreho měl velkou radost. "Javierův gól byl fantastický. Byla to odměna za náš výkon ve druhé půli. Šli jsme za třetí brankou a dočkali se jí. Jsem šťastný za Javiera, který měl své vzestupy a pády, ale dostal odměnu za elegantní kousek. Zaslouží si jen chválu," ocenil kouč.

Očekává, že francouzský šampion ještě bude muset v Londýně o postup zabojovat. "Vstřelili jsme tři branky, ale také jsme inkasovali. Je to těsné a napínavé a musíme být připraveni na další zkoušku," řekl Blanc. Kaňkou na výhře je pro něj zranění největší hvězdy Zlatana Ibrahimoviče, jenž musel kvůli svalovým potížím odstoupit v 69. minutě.

Čech ještě neskládá zbraně

Petr Čech stejně jako Mourinho litoval laciných inkasovaných gólů od PSG. "Někdy se to tak prostě seběhne. Je třeba hlídat každý detail a my navíc měli trošku smůlu. Míč při druhém gólu prošel snad skrz 15 hráčů, nikdo to netečoval, až si to srazil do branky David Luiz," řekl. "Ale nejvíc nás zklamal poslední gól v nastavení. Byli jsme tam všichni připravení, ale Pastoremu se stejně podařilo projít a protlačit míč do branky i skrz mě," posteskl si Čech nad inkasovaným gólem.

Petr Čech: "Když vyhrajeme 2:0, postupujeme. Dostali jsme se sami do těžké pozice, ale všechno je možné. Nemůžeme říct, že dvojutkání je rozhodnuté. Není to 0:6, 1:4 nebo 1:5. Vyhrát doma 2:0 se dá. Nesmíme doma inkasovat a musíme se snažit proměnit všechny šance, které si vypracujeme."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články