Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mourinho touží po Superpoháru - Manchesteru United stojí v cestě Real

Skopje – Bitva o fotbalový Superpohár v makedonském Skopje bude mít o zápletku víc. Trenér José Mourinho totiž povede Manchester United proti Realu Madrid, který už také koučoval. Krom toho portugalský trenér známý svou ctižádostí ještě nikdy tuhle trofej nezískal. Přímý přenos utkání můžete sledovat na ČT2 od 20 hodin.

José Mourinho
zdroj: Reuters

Real hraje o evropský Superpohár už pošesté. Loni po prodloužení zdolal 3:2 Sevillu, předtím uspěl v letech 2014 a 2002. United o tuhle trofej bojovali třikrát – uspěli jen v roce 1991.  

Oba fotbalové kolosy se střetly nedávno během amerického turné a v californské Santa Claře se rozešly smírně 1:1, ale v penaltách byli úspěšnější Mourinhovi současní svěřenci. Těm se v přípravě na sezonu nadmíru dařilo – pětkrát vyhráli a podlehli jen Barceloně. Naopak Real v USA v základní hrací době nevyhrál ze čtyř utkání ani jediné. "Nemůžeme být spokojeni. Něco je špatně," řekl Zinédine Zidane, kouč Realu. Ale hned dodal: "Věřím, že na Superpohár budeme připraveni, ale musíme se zlepšit."  

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester United se utká s Realem Madrid o Superpohár

Jeho konkurentu Mourinhovi zatím Superpohár ve sbírce úspěchů chybí. Před čtyřmi lety, když vedl Bayern, podlehl po penaltách s Chelsea. "Doufám, že tentokrát to zvládneme," konstatoval Portugalec. Pikantní je i to, že Mourinho se proti Realu postaví v soutěžním utkání vůbec poprvé od svého odchodu z Madridu v roce 2013. "Nedívám se na Real Madrid jako na svého bývalého zaměstnavatele, ale jako na velkoklub a evropského šampiona, což je pro nás obrovská motivace," prohlásil Mourinho.  

Nevýhodou pro madridského vítěze Ligy mistrů může být fakt, že se dlouho připravoval bez své největší hvězdy Cristiana Ronalda. Ten hrál za Portugalsko na Poháru FIFA a měl proto prodlouženou dovolenou, k týmu se připojil teprve nedávno.  

Manchester nebude kvůli disciplinárnímu trestu z minulé sezony moci postavit obránce Erica Baillyho a Phila Jonese. V létě ale posíli o belgického útočníka Romela Lukakua z Evertonu, srbského záložníka Nemanju Matiče z Chelsea a švédského obránce Victora Lindelöfa z Benfiky Lisabon.  

Real posílili jen bek Theo Hernández z Atlética Madrid a záložník Dani Ceballos z Betisu Sevilla. Naopak útočník Álvaro Morata přestoupil do Chelsea, kolumbijský záložník James Rodríguez odešel hostovat do Bayernu Mnichov a portugalský stoper Pepe už je v Besiktasu Istanbul.  

Zápas má výkop ve 20:45, hlavním rozhodčím je Ital Gianluca Rocchi. 

Předpokládané sestavy:

Real Madrid: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos, Isco - Benzema, Ronaldo.

Manchester United: De Gea - Valencia, Smalling, Blind, Darmian - Herrera, Matič - Mchitarjan, Pogba, Rashford - Lukaku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články