Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mourinho se stěhuje na sever Anglie, s United podepsal tříletý kontrakt

Manchester - Novým trenérem Manchester United je José Mourinho. Klub potvrdil to, o čem už včera informovala britská média. Portugalský kouč podepsal s United tříletou smlouvu. Na lavičce nahradí Louise Van Gaala.

José Mourinho
zdroj: ČTK/PA autor: Anthony Devlin

"José je prostě a jednoduše nejlepší trenér v dnešním fotbale. Vyhrál trofeje po celé Evropě a samozřejmě dobře zná i Anglii, když zde získal tři mistrovské tituly," uvedl výkonný místopředseda United Ed Woodward. "Trénovat Manchester United je pro mě čest, protože má kouzlo a šarm jako žádný jiný klub na světě," řekl Mourinho.

"Myslím, že jsem do United přišel ve správnou chvíli mé kariéry. Velké kluby musí mít nejlepší trenéry a myslím, že jsem připraven a jsem šťastný," řekl portugalský kouč, který by si měl podle médií vydělat za tři sezony 30 až 45 milionů liber.

Pro portugalského kouče jde o druhé angažmá v Premier League. Za sebou má dvě působení v Chelsea, kterou loni dovedl k titulu a ligu s ní vyhrál už v letech 2005 a 2006. Nejvyšší soutěž Mourinho ovládl také s Realem Madrid, s Portem a Interem Milán přidal i triumfy v Lize mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články