Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Mourinho: Porazit ve finále Bayern bereme jako velkou výzvu

Praha - José Mourinho ve své trenérské kariéře získal mnoho trofejí, avšak ta, o kterou budou jeho svěřenci usilovat v pražském Edenu, mezi nimi chybí. Ve finále Superpoháru bude soupeřem Chelsea bavorský Bayern Mnichov a Mourinho před utkáním prohlašuje, že pro jeho tým půjde o velkou výzvu.

José Mourinho
zdroj: Getty Images autor: Denis Doyle

Na Mourinha zapůsobilo, v jakém stylu bavorský velkoklub v minulém ročníku ovládl Ligu mistrů, bundesligu i domácí pohár. "Na Bayernu mě vždy ohromuje, jak treble získal. To je vždy hodně těžké a dokážou to pouze velké týmy se skvělou mentalitou a nejen fotbalovými kvalitami," řekl staronový trenér Chelsea. Do Londýna se v létě vrátil po šesti letech a vede i české fotbalisty Petra Čecha s Tomášem Kalasem.

"Udržet takovou úroveň a ambice ve všech třech soutěžích bylo fantastické a pozoruhodné. Velkou měrou k tomu přispěla i neuvěřitelná práce (bývalého trenéra Bayernu) Juppa Heynckese," ocenil Mourinho.

José Mourinho:

"Hrát proti nejlepšímu klubu světa minulé sezony je pro nás velkou výzvou. Je dobře, že můžeme změřit své fotbalové kvality s tím nejlepším. Brzy se totiž dozvíme, koho nám vylosují do základní skupiny Ligy mistrů. Postup z ní je náš velký cíl."

"Vyhrát Superpohár obvykle není stejné jako uspět v soutěžích, kde hrajete více zápasů. Je to soutěž o jednom utkání, takže ve fotbalových podmínkách to neznamená zase tolik. Na druhou stranu je to však prestižní pohár a pro každý tým velká trofej do klubové sbírky. Pokusíme se ho získat," dodal Mourinho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články