Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mourinho pogratuloval Levante k provokacím a zdržování

Madrid – Trenér fotbalistů Realu Madrid José Mourinho po nedělní překvapivé prohře 0:1 s Levante pogratuloval soupeři k provokacím, zdržování a simulování. Portugalský kouč také zkritizoval vlastního záložníka Samiho Khediru, který se nechal zbytečně vyloučit. Německý fotbalista dostal červenou kartu ve 40. minutě poté, co strčil do domácího kapitána Sergia Ballesterose. Levante přesilovku využilo v 68. minutě díky trefě Arouny Koného.

José Mourinho
zdroj: soccer-magazine.com

"Musím pogratulovat soupeři, protože hrál chytře, provokoval, simuloval, nevracel míč a zdržoval. To je také součást fotbalu," uvedl Mourinho. Portugalský kouč nešetřil ani Khediru. "Vina podle mě leží i na jednom našem hráči, který se nechal vlákat do pasti," uvedl. "Za porážku může částečně on, nemám problém to říct. Část viny však nese i rozhodčí, stejně jako já a další hráči," přidal.

Mourinho prý přitom tým na podobné situace připravoval a zdůrazňoval, aby se nenechal vyprovokovat a zbytečně vyloučit. "Proto jsem myslel, že nikdo červenou nedostane," prohlásil. "Připravovali jsme se na to a tohle není reakce, kterou jsem si představoval. Myslím, že hráči by měli být inteligentní a podobných situací se vyvarovat," přidal. Real v neděli po dvou předchozích výhrách nad Getafe (4:2) a Zaragozou (6:0) ve španělské lize poprvé prohrál a v tabulce je čtvrtý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články