Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Mourinho po remíze 0:0: Liverpool není poslední zázrak světa. Zápas jsme kontrolovali

Liverpool – Zklamání, že jeho tým vystřelil za celý zápas jen jednou na branku a při remíze 0:0 měl držení pouze 35 procent? Žádné takové. Manažer Manchesteru United José Mourinho byl po šlágru anglické ligy na půdě Liverpoolu s dělbou bodů spokojený. Podle portugalského kouče "Rudí ďáblové" pondělní utkání kontrolovali a domácí ukázali, že nejsou žádný zázrak, jak je líčí média.

José Mourinho
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

"Byl to těžký zápas pro oba týmy, ale po většinu času byl těžší pro ně. Kontrolovali jsme zápas nejen takticky, ale i emočně. Oni jsou dobrý tým, ale nejsou poslední zázrak světa, jak se je snažíte charakterizovat vy (novináři)," řekl Mourinho.

Překvapila ho i nebývale klidná atmosféra na stadionu Liverpoolu. "Tohle byl zřejmě nejtišší Anfield, který jsem zažil. Přitom jsem očekával pravý opak. Reakcí publika bylo permanentní zklamání. Lidé si mysleli, že se tady budeme hodně trápit, což se nestalo," konstatoval třiapadesátiletý kouč.

United se zaměřili na defenzivu a měli pouze pětatřicetiprocentní držení míče, což se jim v Premier League naposledy stalo v sezoně 2003/04. "Takový byl náš plán. Nekontrolovali jsme zápas s míčem neustále na kopačkách. Ale dvě střely s držením míče 65 procent? Musíte být kritičtí k Liverpoolu, je to jejich problém, ne náš," prohlásil Mourinho.

S výkonem svého týmu i získaným bodem byl spokojený. "Myslím, že jsme pracovali perfektně, i když ve středu pole jsme mohli být ostřejší. Náš brankář (David de Gea) byl na dovolené téměř 90 minut, ale pak musel předvést dva velké zákroky. Je to pro nás přijatelný výsledek," dodal trenér sedmého celku tabulky.

Zklamanější byl kouč Liverpoolu Jürgen Klopp, jehož svěřencům skončila šňůra čtyř ligových výher. "Reds" nevyužili šanci dotáhnout se na vedoucí Manchester City a Arsenal a v tabulce jsou po osmi kolech čtvrtí.

"Nehráli jsme tak dobře, jak jsme mohli, a to je naše vina. Příliš brzy jsme ztratili trpělivost. Prvním problémem bylo, že jsme si dobře nenahrávali. Když máte pětašedesátiprocentní držení míče, tak s balonem musíte pracovat líp," řekl Klopp.

"Nečekal jsem, že budeme mít deset, patnáct šancí. Ale v prvním poločase jsme s lepšími přihrávkami mohli mít dvě stoprocentní. Po změně stran jsme soupeřovu branku ohrozili, ale De Gea byl připravený a předvedl výborné zákroky. Oni zas měli možnost Ibrahimoviče, kterou obvykle proměňuje. V minulé sezoně jsme s United prohráli, takže bod je víc. Ale můžeme být mnohem lepší," dodal devětačtyřicetiletý německý trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články