Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mourinho po prohře: Získat titul už je pro nás nemožné. Čech stále věří

Londýn – Nečekaná sobotní prohra Chelsea na hřišti Crystalu Palace 0:1 podle trenéra londýnského celku Josého Mourinha znamená, že jeho tým již ztratil šanci bojovat o mistrovský titul. "Teď už je pro nás nemožné, abychom ligu vyhráli," prohlásil.

José Mourinho
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Chelsea přitom nemá žádnou astronomickou ztrátu. Na vedoucí Liverpool ztrácí z druhého místa pouhé dva body a před třetím Manchesterem City, který má dva zápasy k dobru, má náskok rovněž dvou bodů.

"Matematicky to samozřejmě stále jde, ale jedna věc jsou počty a druhá skutečnost. Už bychom se totiž museli příliš spoléhat na výsledky soupeřů," řekl portugalský kouč. "Kdyby šlo jen o pár výsledků, tak by to možná šlo, ale v našem případě by se jich muselo sejít, takže získat titul je nemožné," dodal.

O výhře Crystalu Palace rozhodl vlastní gól Johna Terryho, podle Mourinha ale kapitán Chelsea za porážku nemohl. "Terry, Ivanovič, Azpilicueta a Cahill hrají za všech okolností. V malých zápasech, velkých zápasech, proti všem možným soupeřům. Hrají naplno od prvního do posledního utkání," řekl trenér. "Ale pak máte hráče, kteří jeden zápas předvedou fantastický výkon, jenže v dalším jako by na hřišti vůbec nebyli," prohlásil Mourinho.

Bývalý trenér Realu Madrid a Interu Milán se navíc v zápase dostal do konfliktu s podavačem míčů. Ten podle něj v jedné chvíli úmyslně zdržoval rozehrání Chelsea. "Nabádat děti k tomu, aby dělaly takové věci, není správné," uvedl Mourinho.

"Proto jsem radši šel hlídat Azpilicuetu, protože jsem se bál, že ztratí nervy, do toho kluka strčí a dostane červenou kartu jako Eden Hazard v minulé sezoně proti Swansea," připomněl Mourinho incident ze semifinále Ligového poháru. "A taky jsem tomu klukovi řekl, aby už něco takového nedělal. Řekl jsem, že když v tom bude pokračovat, dřív nebo později mu někdo dá pěstí," dodal Mourinho.

Čech stále věří

Druhá prohra z posledních tří ligových duelů naštvala i brankáře Chelsea Petra Čecha. "Sice jsme měli většinu zápasu kontrolu nad vývojem, ale bohužel jsme dali gól na špatnou stranu," konstatoval Čech.

Český gólman však není pesimistický jako jeho trenér. I když ví, že to Chelsea již nebude mít jednoduché, stále věří, že o šance na titul úplně nepřišla. "Ztratili jsme důležité body v boji o první místo, čímž jsme dali našim soupeřům velkou výhodu, ale bojujeme do konce a uvidíme, co to přinese," dodal.

Zdroj
ČTK, www.petr-cech.cz/

Hlavní zprávy