Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Mourinho odmítl souboj s Guardiolou. Jde o naše týmy, upozornil kouč

Praha - Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho razantně odmítl, že by páteční evropský Superpohár proti Bayernu byl jeho vlastním soubojem s koučem mnichovského týmu Pepem Guardiolou, kterého zná především z vyhecovaných soubojů ve španělské lize. V pražském Edenu se prý utkají pouze Chelsea s Bayernem. Přímý přenos s bitvou gigantů o Superpohár sledujte zítra od 19:45 na ČT sport a našem webu.

José Mourinho
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Rivalita obou trenérů vygradovala v minulých letech, kdy Mourinho vedl Real Madrid a Guardiola zase nesmiřitelného rivala FC Barcelonu. Podle portugalského kouče ale v pátek určitě nepůjde o nic osobního.

"Není to já proti němu. Je to souboj vítěze Ligy mistrů a Evropské ligy. Pep není vítěz Ligy mistrů a já nevyhrál Evropskou ligu. Jsme trenéři, na hřišti proti sobě nastoupí naše týmy," prohlásil Mourinho.

Ostře se ohradil i vůči připomínce jednoho z novinářů, že proti Guardiolově Barceloně v kariéře vyhrál jen tři z patnácti zápasů. "Vaše statistiky jsou velmi špatné. Běžte se podívat, co se stalo, když jsem byl s Interem v semifinále Ligy mistrů a s Realem ve finále Španělského poháru, španělského Superpoháru i posledního ligového zápasu. Možná se pletu a pravdu máte vy, ale je mi to jedno," uvedl padesátiletý trenér, který se v létě vrátil do Londýna po šesti letech.

José Mourinho
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Bayern, který v minulé sezoně ještě pod vedením Juppa Heynckese vyhrál vedle LM i Bundesligu a domácí pohár, považuje za obrovsky kvalitního a zkušeného soupeře. "Je to mužstvo, jehož hráči mají možná nejlepší formu v kariéře. Jsou v tom správném věku, průměrně zhruba kolem 27, 28 let. Jsou tam Robben, Ribéry, Mandžukič, Schweinsteiger... Kroos je sice trochu mladší, ale jinak jsou to všichni velmi zkušení hráči," řekl Mourinho.

Sílu Bayernu naposledy osobně poznal v předminulé sezoně LM, kdy bavorské mužstvo vyřadilo Real v semifinále. "Je to tým té nejlepší kvality a fantastické fotbalové síly," ocenil Mourinho. "Hrál jsem proti Bayernu několikrát a vždycky to bylo velmi těžké bez ohledu na nastavený systém nebo taktiku," doplnil vítěz LM s Portem a Interem Milán.

Zeptá se hráčů na výprask s Atlétikem

S hráči Chelsea zatím neřešil loňský nezdar v Superpoháru s Atlétikem Madrid (1:4). "Ještě jsem s nimi nemluvil. Po (pondělním) zápase s Manchesterem United jsem jim dal volno. Včera jsem musel být s Willianem (novou posilou "Blues" z Machačkaly) a pomáhal s jeho pracovním povolením pro anglickou ligu. Ode dneška se budeme připravovat na zápas a hráči mi řeknou i o minulem Superpoháru, ze kterého vyvodíme nějaké závěry."

Předpokládá, že do pátečního duelu už bude stoprocentně připraven španělský záložník Juan Mata, start brazilského obránce Davida Luize ale zůstává nejistý. "Juan je fit, u Davida uvidíme. Jedna věc je být fit a druhá být připraven hrát," konstatoval Mourinho. V Superpoháru tým vedl jen jednou, v roce 2003 s Portem však proti AC Milán neuspěl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články