Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mourinho odmítl kritizovat rozhodčího za gól z ofsajdu

Praha - Fotbalisté Realu Madrid sice v úvodním semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov utrpěli první porážku v tomto ročníku soutěže, přesto po prohře 1:2 nepropadali panice. Trenér José Mourinho dokonce odmítl kritizovat rozhodčí za to, že uznali úvodní gól Bayernu, kterému předcházel ofsajd clonícího hráče. Portugalský kouč nepochybuje o tom, že Real v odvetě zvítězí a postoupí do finále.

Trenér Realu José Mourinho
zdroj: ISIFA

Bayern se ujal vedení v 18. minutě, kdy se po rohovém kopu odrazil míč přesně před Francka Ribéryho, který ho napálil do branky. Brankáři Ikeru Casillasovi však bránil ve výhledu Luiz Gustavo, který v době střely stál v ofsajdu. "První gól byl sice jasný ofsajd, ale kritizovat to nechci. Takový je fotbal. Beru to, protože tohle určitě nebyla úmyslná chyba. Každý máme nárok na chybu," prohlásil Mourinho.

Madridský celek prohrál v Lize mistrů poprvé od loňského úvodního semifinále s Barcelonou. Od té doby devětkrát vyhrál a dvakrát remizoval, než narazil na Bayern. "Sice jsme poprvé prohráli, ale nemám z utkání špatný pocit. Prohráli jsme venku, i když jsme nepodali špatný výkon. To je typické semifinále Ligy mistrů," hodnotil výsledek Mourinho.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále: Bayern Mnichov - Real Madrid

Na otázku, proč Real prohrál, měl jednoduchou odpověď. "Protože Bayern dal gól v 90. minutě. My také chtěli zápas rozhodnout v náš prospěch, ale zjistili jsme, že vyhrát pro nás bylo moc složité. Oni nasadili Thomase Müllera a snažili se hrát mnohem rychleji dopředu a vytvořili si tlak. My zůstávali vzadu a nedařilo se nám udržet míč. V první půli jsme byli jasně lepší, ve druhé se nám ale naše hra postupně rozpadala," uvedl Mourinho.



Utkání by podle něj více slušela remíza, přesto považuje těsnou porážku za výsledek, který dává Realu velkou naději na postup. "Máme před sebou ještě odvetu, ve které nemusíme předvádět nějaký historický obrat. Stačí nám výsledek 1:0, 2:0 nebo 3:1 a to je všechno hratelné. Proto zůstávám optimistou a jsem přesvědčený, že si zahrajeme finále," řekl kouč. 

Mourinho se neobává ani toho, že mezi oběma duely s Bayernem podstoupí Real klíčový zápas v boji o španělský titul s Barcelonou. "Bayern sice může o víkendu šetřit síly, protože v lize už je bez šancí na titul, ale já jsem radši, že hrajeme těžký zápas. Udrží nás to v koncentraci. Podle mě je to lepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články