Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mourinho: Neymar za 222 milionů eur? To není drahé

Paříž – 5,8 miliardy korun (222 milionů eur) za Neymara? Podle trenéra Manchesteru United Josého Mourinha to není moc. "Když jsme koupili Pogbu, říkal jsem, že nebyl drahý. Ti, jejichž cena neodpovídá kvalitě, jsou drazí. Myslím, že ani Neymar za 200 milionů liber není drahý," citovala Mourinha britská média. Jedno však slavného kouče na transferu brazilské hvězdy přece jen straší - inflace na hráčském trhu, kterou podle něj přestup způsobí.

José Mourinho
zdroj: Reuters

Pokud PSG opravdu zaplatí Neymarovu plnou výstupní klauzuli ve výši 222 milionů eur (zhruba 5,8 miliardy korun), udělá z pětadvacetiletého hráče suverénně nejdražšího fotbalistu historie. Dosud tento primát patřil Francouzi Paulu Pogbovi, kterého loni získal právě Mourinho do United z Juventusu Turín za 105 milionů eur (asi 2,8 miliardy korun).

"Neymar je jeden z nejlepších hráčů na světě, má velkou hodnotu i z komerčního hlediska a Paris St. Germain na tohle určitě myslelo," dodal.

Podle bývalého kouče Porta, Chelsea či Realu Madrid kvůli Neymarovi výrazně vzroste cena dalších fotbalistů. "Neymar je drahý z toho hlediska, že nyní budete mít více hráčů za 100 milionů liber, více hráčů za 80 milionů liber i víc hráčů za 60 milionů liber. Myslím, že v tom je problém. Ne v Neymarovi, ale v důsledcích jeho přestupu," uvedl Mourinho.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp naopak doufá, že Neymarův odchod do Paříže nespustí vlnu dalších astronomických přestupů. "Snad to není další krok a zůstane to výjimkou, ale nikdy nevíte," podotkl německý kouč.

Nechápe však, jak by PSG s bohatými katarskými majiteli mohlo s Neymarem splnit pravidla finanční fair play UEFA, podle nichž by neměly výdaje klubů překročit 70 procent příjmů. "Myslel jsem, že finanční fair play bylo vytvořeno, aby k takovým situacím nedocházelo. Ale je to spíš návrh než závazné pravidlo. Opravdu tomu nerozumím," prohlásil Klopp. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články