Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mourinho: Neodcházím, v žádném případě ne

Praha - Trenér Realu Madrid José Mourinho vyvrátil spekulace portugalských médií o svém odchodu ze španělského klubu. V době, kdy španělská fotbalová federace začala prošetřovat jeho chování v odvetném utkání Superpoháru proti Barceloně z minulého týdne, napsal Mourinho otevřený dopis, v němž se madridským fanouškům omlouvá. Zároveň se distancuje od pokrytectví.

José Mourinho
zdroj: AP

"Neodcházím. V žádném případě ne!" uvedl Mourinho v otevřeném dopise. "Jen ti, co mě neznají, si mohou myslet nebo věřit tomu, že bych nyní mohl odejít. Máme fantastického prezidenta, který je velmi inteligentní člověk a skvěle s námi jedná, a generálního ředitele, který pracuje 24 hodin," uvedl Mourinho.

"Chci se omluvit všem madridským příznivcům za to, co jsem udělal v posledním zápase. Ale chci zdůraznit, že omluva je určena pouze jim, nikomu jinému. Zkrátka se neumím chovat tak pokrytecky jako někteří lidé, kteří se zbaběle schovávají v útrobách stadionu," napsal Mourinho. Narážel tím na incident, který se podle zástupců Realu Madrid stal po zápase. V tunelu k šatnám měli údajně fotbalisté Barcelony provokovat své rivaly.

Souboj o superpohár, který nakonec vyhrál tým z Katalánska 3:2, vyvrcholil hromadnou potyčkou vyvolanou faulem madridského obránce Marcela na Fabregase. Během strkanice přistoupil Mourinho k asistentovi trenéra Barcelony Titu Vilanovovi, kterého zatahal za ucho a dloubl do oka. Svazoví funkcionáři nyní zkoumají televizní záběry, na nichž je incident zachycen. Vyšetřovat budou také Vilanovu, jenž se po odcházejícím Mourinhovi v reakci ohnal. Mourinhovi hrozí až dvanáctizápasový trest. Utkání by pak musel sledovat jen z tribuny. Horní hranicí trestu pro Vilanovu jsou čtyři duely.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články