Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mourinho je přesvědčen, že by měl získat Zlatý míč pro nejlepšího trenéra

Madrid - Triumf v Lize mistrů a další dva tituly s Interem Milán je bilance současného trenéra fotbalistů Realu Madrid Josého Mourinha, který je tak přesvědčen, že si zaslouží Zlatý míč pro nejlepšího trenéra roku. Sedmačtyřicetiletý Portugalec se také stejně jako prezident UEFA Michel Platini pozastavil nad tím, že v nominaci na prestižní trofej chybí záložník Wesley Sneijder, který během vítězného tažení patřil ke klíčovým postavám italského celku.

José Mourinho, bývalý trenér Interu Milán

"Jestli vyhraje Iniesta, který kvůli zranění nehrál prvních pět měsíců v sezoně, ale pak nastoupil k šesti zápasům na šampionátu a dal jeden gól, tak se v roce, kdy je mistrovství světa, nemusí ostatní soutěže hrát."

"Jedenáct měsíců dřiny, 57 zápasů, tři tituly včetně toho nejdůležitějšího v Lize mistrů," popisuje svou bilanci Mourinho v rozhovoru pro list Gazzetta dello Sport. Je tak přesvědčený, že Zlatý míč by měl dostat on, a ne kouč španělských mistrů světa Vicente del Bosque. "Vyhrál jsem všechno, víc udělat nešlo. A to platí i o hráčích," připomněl Mourinho, že Sneijder, který dovedl Nizozemsko do finále světového šampionátu, se neobjevil v závěrečné tříčlenné nominaci na Zlatý míč, kde figuruje barcelonská trojice Andrés Iniesta, Xavi a obhájce Lionel Messi.

O vítězi Zlatého míče, který v minulosti vyhráli i čeští fotbalisté Josef Masopust (1962) a Pavel Nedvěd (2003), letos poprvé rozhoduje hlasování novinářů, reprezentačních trenérů a kapitánů. V červnu totiž došlo ke spojení s další prestižní anketou o nejlepšího hráče světa FIFA. Letošní vítěz bude vyhlášen 10. ledna v Curychu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články