Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mourinho: Čínské peníze lákají, chci ale zůstat tam, kde je těžké vyhrávat

Londýn - Lukrativní nabídky čínských klubů, které už zlákaly jiné špičkové trenéry i hráče, na Josého Mourinha neúčinkují. Trenér Manchesteru United uvedl, že si více cenní možnosti působit na špičkové úrovni. Dodal, že by s týmem okamžitě podepsal prodloužení stávajícího kontraktu.

José Mourinho
zdroj: Reuters

"Čínské peníze jsou lákavé pro každého, ale já dávám přednost fotbalu na nejvyšší úrovni," řekl Mourinho. "Ještě jsem příliš mladý na to, abych šel do Číny. Chci zůstat tam, kde je těžké vyhrávat, takže jsem na správném místě," dodal třiapadesátiletý uznávaný kouč.

Do čínské nejvyšší soutěže už letos za velké peníze zamířili například brazilští reprezentanti Hulk, Ramires, Renato Augusto, Paulinho a další. Brzy by je mohl následovat jejich krajan Oscar, za kterého celek Šanghaj SIPG nabízí Chelsea 52 milionů liber (asi 1,6 miliardy korun). Na lavičkách čínských klubů navíc působí například portugalský trenér André Villas-Boas, Brazilec Luis Felipe Scolari nebo Chilan Manuel Pellegrini.

Mourinho rovněž řekl, že pokud by mu vedení Manchesteru nabídlo prodloužení tříletého kontraktu, bez váhání by souhlasil. "Miluji svou práci v Manchesteru. Když mi přinesou novou smlouvu, podepíšu ji, aniž bych se o tom potřeboval poradit," uvedl Portugalec, jehož tým je po sedmnácti ligových kolech v tabulce na šestém místě s třináctibodovou ztrátou na vedoucí Chelsea.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články