Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mourinho chválil APOEL, Čech věří v postup Chelsea

Praha - Petr Čech považuje jednobrankový náskok Chelsea ve čtvrtfinále Ligy mistrů za výborný výsledek. "Jsme v mnohem lepší pozici než při odvetě s Neapolí. Věřím, že náskok doma neprohospodaříme," řekl pro klubový web. Ke včerejšímu utkání LM se vyjádřil i trenér Realu Madrid José Mourinho. Přes jasnou výhru bílého baletu pochválil kyperský APOEL pro snahu a bojovnost. "Soupeř hrál velmi dobře. Nemají v týmu výjimečné individuality jako ostatní čtvrtfinalisté, ale jsou vynikající, co se týká organizace a charakteru," řekl.

Hráči Realu se na první gól pořádně natrápili
zdroj: ČTK/AP autor: Thanassis Stavrakis

Chelsea podle Čecha dokonale vyšla taktika. "Chtěli jsme v první řadě pozorně bránit a pokusit se dát nějaký gól z rychlého protiútoku. Benfica hraje hlavně doma výborně. Proto jsme zhustili střed hřiště, abychom co nejvíc eliminovali kombinační styl soupeře. Nechtěli jsme, aby se hráči Benfiky dostávali do přečíslení," uvedl Čech.

I přesto se Benfica dostávala do šancí. Velkou příležitost měl v 67. minutě Jardel, ale jeho hlavičku Čech skvěle chytil a udržel druhou nulu po sobě. "Byl jsem dobře postavený a rychle jsem zareagoval. Navíc jsem vyrazil míč do místa, kde byli naši hráči a mohli ho odkopnout," popsal.

Litoval jen toho, že Chelsea dala pouze jeden gól a nezajistila si ještě větší klid pro odvetu. "Hráli jsme zezadu a čekali jsme, že ten gól přijde. Mata nejprve trefil tyčku a nakonec jsme se prosadili po krásné akci Torrese s Kalouem. Škoda, že nám nevyšly ještě poslední dva brejky, ale i tak musíme být spokojeni. Samozřejmě tam ještě nejsme, Benfica určitě nesloží zbraně, ale pozice do odvety je solidní," dodal Čech.

Utkání APOEL Nikósie - Real Madrid
zdroj: AP autor: Thanassis Stavrakis

Mourinho: APOEL nás donutil hrát na 100 procent

Trenér Madridu Mourinho označil za rozhodující příchod náhradníků Kaká a Marcela. "Oni zvrátili zápas na naši stranu," pochválil je portugalský kouč. APOEL prý donutil hrát madridský celek na sto procent. "Hodně nám to ztížili. Vyhráli jsme jen proto, že jsme zahráli opravdu dobře. APOEL odvedl fantastickou práci a my ze sebe museli dostat to nejlepší. Zaslouží si náš plný respekt," dodal Mourinho.

Trenéra kyperského celku Ivana Jovanoviče mrzelo jen to, že jeho svěřenci neudrželi tempo s Realem až do konce. "Výsledek je spravedlivý. My jsme se jim snažili konkurovat, ale na rozdíl od Realu jsme neudrželi nasazené tempo. Organizace hry nám fungovala jen do 75. minuty. Pak se projevila frustrace z inkasovaného gólu. Ztratili jsme koncentraci. Real už je v semifinále, o tom není pochyb. My se budeme snažit rozloučit se soutěží nejlepším možným výkonem," řekl Jovanovič.

Podle předsedy klubu Phivose Erotokritua není důvod být zklamaný. "Můžeme mít hlavy nahoru. Jsme hrozně pyšní na to, čeho jsme v této sezoně dosáhli. A tohle není výsledek, za který bychom se měli stydět. Jsem na tým hrdý," uvedl šéf prvního kyperského čtvrtfinalisty soutěže. 

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Benfica Lisabon - Chelsea FC
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články