Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Mourinho bude Tottenham koučovat přes video. Kane mezitím mluví o možném odchodu

Tréninkové centrum mají zavřené, přesto se hráči Tottenhamu snaží připravovat. Nově mají fotbalisté londýnského klubu na programu živé video tréninky. Ty vede jejich portugalský kouč Jose Mourinho se svými asistenty. Na sociálních sítích se vyjádřila také hlavní hvězda klubu Harry Kane. Londýnský kanonýr naznačil, že možná z klubu odejde.

Kouč Spurs Mourinho dává instrukce Daviesovi a Kaneovi
zdroj: Reuters autor: Tony O´Brien

Hráči Tottenhamu se doposud stejně jako v jiných týmech během koronavirové pauzy připravovali individuálně každý sám. Podle klubového webu kondiční trenéři a fyzioterapeuti "Kohoutů" denně sbírají od fotbalistů data a každé tři dny s nimi telefonicky hovoří o tom, zda nemají problémy plnit doma cvičební program.

Hráči rovněž mohou využít nepřetržitou lékařskou linku, která funguje nonstop. Každý z nich také dostal vlastní program výživy. Odborníci na stravu hráčům připravují recepty na pokrmy a přímo domů jim posílají doplňky, jako jsou proteinové tyčinky a prášky. Externí kuchař pak fotbalistům připravuje každý den čerstvou zeleninu a ovoce.

Individuální proces přípravy nyní hráčům oživí live tréninky na dálku s koučem Mourinhem. Klub neuvedl, jak budou probíhat. Od vlády mají hráči "Spurs" povolen jeden venkovní trénink denně.

"Řekli nám, že na jednu tréninkovou jednotku můžeme jít ven. Takže já se pohybuji tam, kde bydlím. Jinak jsem doma. Stále si trochu zvykáme, je to pro nás zvláštní. Dostali jsme rozvrh, ale je flexibilní. Nezáleží, kdy vstanete. Člověk může odpočívat a pak pracovat později. Důležité je, abyste to splnil," uvedl záložník Harry Winks.

Harry Kane z Tottenhamu oslavuje gól
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Kane na odchodu?

Mezitím se také diskutuje o tom, jakou má v týmu budoucnost kanonýr Harry Kane. Britský střelec prohlásil na Instagramu: "Spurs miluji. Bude tomu tak navždy, ale zároveň tu nebudu zůstávat, pokud se klub nebude zlepšovat." 

Britská média už tak začala spekulovat o tom, že by ikona Tottenhamu mohla odejít. "Jsem ambiciózní hráč, chci se zlepšovat a dostat se mezi ty úplně nejlepší hráče. Záleží, jak se budeme jako tým zlepšovat. Není dané, že tu musím zůstat celou kariéru," dodal Kane.

Zastavil se také u spolupráce s Mourinhem. "S ním je to dobré. Je upřímný. Pokud vás má rád, řekně to; pokud ne, tak to řekne taky. Z mého pohledu jsme si vybudovali dobrý vztah," dodal útočník londýnského celku.

Zdroj
ČTK, ČT sport, guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články