Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Mourinho: "Absolutní profesionál Čech" se do brány vrátí v září

Londýn - Letní sága, která zajímá mnohé české fotbalové příznivce, má další pokračování. Trenér Chelsea Mourinho do utkání proti Burnley nasadil do brány gólmana Courtoise, a belgický reprezentant by tak měl plnit roli jedničky. Český brankář by tak nyní měl dostávat šance v londýnském klubu spíše sporadicky. Mourinho tvrdí, že šanci by měl dostat v nabitém záříjovém programu.

José Mourinho a Petr Čech v roce 2006
zdroj: AP autor: Darren Walsh

"Petr je absolutní profesionál a na tréninku pracuje jako vždycky. Jeho chování bylo fantastické," řekl Mourinho. Čech po deseti letech v Chelsea začal úvodní kolo Premier League poprvé jen na střídačce. V zápase s Burnley (3:1) chytal debutující Courtois a mladý Belgičan by měl nastoupit i v sobotu na Stamford Bridge proti dalšímu nováčkovi Leicesteru.

"Je (Čech) úplně šťastný? To si nemyslím. Tohle období je těžké pro hráče i pro mě, protože hrajeme pouze jeden zápas týdně," konstatoval Mourinho. Dvaatřicetiletého Čecha, který je spojován s letním odchodem do Monaka či Paris St. Germain, chce v londýnském klubu dál udržet.

V následujícím měsíci, kdy se rozběhne i skupinová fáze Ligy mistrů, prý dá šanci více fotbalistům Chelsea. "V září se třemi zápasy v týdnu se bude točit sestava a všichni budou hrát. To bude jednoduší období pro hráče i pro mě," dodal bývalý kouč Porta, Interu Milán nebo Realu Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články