Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Morávek se vrací. Po třinácti letech v Bundeslize znovu oblékne dres Bohemians

Jan Morávek se po vypršení smlouvy v bundesligovém Augsburgu po třinácti letech vrátil do mateřského klubu Bohemians 1905. Pražané o příchodu dvaatřicetiletého záložníka informovali na svém webu. Smlouvu podepsal Morávek na jeden rok.

Morávek v létě 2009 z Bohemians přestoupil do Schalke. Po hostování v Kaiserslauternu se přesunul do Augsburgu, za který během deseti let odehrál 132 soutěžních utkání a vstřelil dvě branky. Celkem v německé lize absolvoval 168 zápasů a dal devět gólů. Často ho trápily zdravotní problémy.

Nyní je podle svých slov zdravotně v pořádku, ale potřebuje dohnat tréninkové manko. "Samozřejmě to bude chvíli trvat. Nedokážu říct, jestli to budou dva týdny nebo měsíc. Byl bych sám proti sobě, kdybych něco uspěchal. Budu tvrdě pracovat, aby ten návrat byl co nejrychlejší," uvedl Morávek.

"Poslední dobou toho Mori moc nenahrál a máme dohodu, že bude záležet na něm a na jeho pocitu. Zdravotně je v pořádku, ale musí se dostat do herní i zápasové kondice a celkově do pohody. První tréninky ho čekají více pod dohledem kondičáka, projde i zátěžovými testy," řekl trenér Jaroslav Veselý.

"Jsem rád, že se Honza vrací. Svým způsobem je už dnes klubovou legendou a vzájemně si můžeme pomoci. On nám svými dovednostmi a my jemu s návratem do velkého fotbalu. Chtěl bych poprosit fanoušky o trpělivost. Aby neměli přehnané nároky a dali Honzovi čas dostat se do formy. Pak bude pro Bohemku jistě přínosem a nemá žádný smysl tento krok uspěchat," prohlásil kouč vršovického týmu, který po třech kolech překvapivě vede ligovou tabulku.

Trojnásobný reprezentant Morávek v české nejvyšší soutěži odehrál 16 duelů v sezoně 2007/08 a zaznamenal tři branky. Další starty přidal ve druhé lize.

"Jsem šťastný, že si budu moct zase užívat českou kabinu. Z mančaftu je znát síla a myslím, že každý tým v lize to proti nám bude mít hodně složité. Na druhou stranu si myslím, že musíme očekávání držet při zemi. Ale v Ďolíčku se skvělými fanoušky v zádech je všechno možné," řekl Morávek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články