Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Morávek nakonec půjde z Schalke do Kaiserslauternu

Kaiserslautern (Německo) - Dvacetiletý český záložník Jan Morávek bude v příští sezoně hostovat ze Schalke 04 v Kaiserslauternu. Talentovaný fotbalista měl původně zamířit do Hannoveru, nakonec však odešel do týmu nováčka bundesligy, kde se potká s krajany Janem Šimůnkem a Jiřím Bílkem. Dvojnásobný český reprezentant Morávek bude podle oficiálního webu Kaiserslauternu v týmu působit do léta 2011. Opce na případnou koupi ve smlouvě na výslovnou žádost Schalke není.

"Jan Morávek je kreativní záložník, který velmi dobře zapadá do našeho konceptu. Je mladý, chce se vyvíjet a má před očima sportovní cíle," uvedl trenér Kaiserslauternu Marco Kurz.

Odchovanec Bohemians 1905 Morávek odehrál v minulé sezoně za Schalke jen sedm ligových zápasů, v nichž vstřelil dva góly, pokaždé jako střídající hráč krátce po svém příchodu na hřiště.

Morávek po své premiérové sezoně v zahraničí netajil, že touží po větším herním vytížení, než se mu dostalo v Schalke nabitém hvězdami. Původně se uvažovalo o tom, že odejde na hostování do nizozemského Eindhovenu, pak vypadalo jako hotová věc jeho angažmá v Hannoveru, ale kluby nakonec nenašly společnou řeč. Schalke loni za Morávka zaplatilo Bohemians 1905 sumu pohybující se kolem tří milionů eur, za jeho roční hostování inkasuje asi 150 tisíc eur.

Kaiserslautern se znovu opře o české fotbalisty

Už dříve v mužstvu společně působili Pavel Kuka s Miroslavem Kadlecem. Druhý jmenovaný s klubem získal tituly v letech 1991 a 1998, Kuka slavil jen ten druhý. Krátce zde působili i Horst Siegl a Petr Kouba. Dres "Ďáblů z Betzenbergu" oblékali i Petr Gabriel s Vratislavem Lokvencem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články