Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Monako si troufá na dalšího favorita, Juventus ale v sezoně LM ještě neprohrál

Monako - Fotbalisté Juventusu vstupují do semifinále Ligy mistrů v roli favorita. Monako dokázala Stará dáma v minulosti už dvakrát vyřadit a hráči turínského celku věří, že uspějí i na třetí pokus a následně se jim podaří prestižní soutěž poprvé od roku 1996 vyhrát. Klub ze středomořského knížectví je mezi čtyřmi nejlepšími týmy Evropy poprvé po 13 letech, po Manchesteru City a Dortmundu si ale troufá i na italského giganta.

Utkání Juventus - Monako
zdroj: AFLO autor: Maurizio Borsari

Juventus má důvod k optimismu, protože ve čtvrtfinále porazil Barcelonu s celkovým skóre 3:0 a spolu s Realem Madrid jsou jedinými neporaženými celky v soutěži. "Tohle by mohl být náš rok. Pro spoustu kluků, co jsou tady dlouho, by to byla zasloužená odměna," řekl nejlepší střelec týmu Paulo Dybala.

"Kluci jako Gianluigi Buffon, Claudio Marchisio, Leonardo Bonnucci, Andrea Barzagli nebo Giorgio Chiellini toho za všechny ty roku udělali pro klub tolik, ale neměli šanci zvednout tenhle pohár. Myslím, že by si to opravdu zasloužili," přidal útočník argentinské reprezentace.

Ani Monako však není bez šance, protože na cestě do semifinále vyřadilo Manchester City a Dortmund. "Čeká nás další těžký soupeř. Hlavní rozdíl ale bude v tom, že Juventus má jednu z nejlepších obran v Evropě," prohlásil trenér Monaka Leonardo Jardim.

"Navíc v Serii A už si prakticky zajistil titul, takže může všechny síly vrhnout do Ligy mistrů," dodal.

I duelu Monaka s Juventusem se věnuje nový díl Fotbal fokus podcastu

Strašit ho však můžou vyřazení s Juventusem, se kterým vypadl v obou vzájemných soubojích v play-off Ligy mistrů - v roce 1998 Monako prohrálo v semifinále a předloni ve čtvrtfinále.

"Byl to velmi vyrovnaný souboj a o našem vyřazení rozhodl jediný gól. Doufám, že jim to tentokrát oplatíme. Vůbec bych se nezlobil, kdyby to po dvou zápasech skončilo jako tehdy 1:0," uvedl.

Monako se v semifinále Ligy mistrů představí poprvé od roku 2004, kdy s českým záložníkem Jaroslavem Plašilem na soupisce došlo až do finále. Juventus, v jehož vedení působí bývalý kapitán reprezentace Pavel Nedvěd, je od roku 2003 v semifinále teprve podruhé. Naposledy v něm před dvěma lety vyřadil Real Madrid a ve finále pak podlehl Barceloně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články