Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Monacká kometa Mbappé: Jsme parta kamarádů, co se baví na hřišti

Monako – Pátým gólem v letošním ročníku Ligy mistrů nasměroval AS Monako do semifinále milionářské soutěže. Osmnáctiletý útočník Kylian Mbappé rozvlnil síť Borussie Dortmund už po třech minutách a stejně jako v úvodním vzájemném duelu postavil základ k výhře knížecího klubu, tentokrát 3:1. 

Kylian Mbappé slaví gól do sítě Borussie Dortmund
zdroj: imago sportfotodienst autor: Anthony Bibard

"Prožíváme neuvěřitelnou sezonu. Přitom jsme parta kamarádů, co se baví na hřišti. Máme velkou radost a doufáme, že v tom budeme pokračovat," řekl Mbappé.

Monako v tomto ročníku udivuje enormní útočnou silou. Svěřenci Leonarda Jardima nastříleli ve všech soutěžích už 141 branek. "Snažíme se moc nepřemýšlet a nepřipouštět si tlak. Jako vždycky hrajeme ofenzivní fotbal, který umíme nejlépe. Díky tomu jsme se také kvalifikovali do semifinále," pokračoval rodák z francouzského města Bondy.

Ve středu otevřel skóre už ve třetí minutě pohotovou dorážkou a čtvrt hodiny po něm přidal druhý gól domácího celku zkušený kanonýr Radamel Falcao. Za Dortmund sice dokázal snížit Marco Reus, ale střídající Valére Germain pojistil v závěru výhru AS.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále LM Monako - Dortmund

"Liga mistrů je velmi těžká soutěž. Musíte být neustále koncentrovaní. Myslím, že v určitých fázích zápasu jsme byli příliš pasivní a zatažení. I když proti dobrým soupeřům takhle občas hrát musíte. Výsledek 3:1 je dobrý," konstatoval reprezentant "Les Bleus".

Vysněného soupeře pro semifinále nemá. Nikoho z trojice Real Madrid, Juventus Turín, Atlético Madrid se však nebojí. "Je mi jedno, koho dostaneme. V semifinále jsou jenom velké kluby a mezi nimi není nikdo, komu se chceme vyhnout," podotkl Mbappé.

Svými výkony vzbudil zájem evropských velkoklubů a stal se jedním z nejžádanějších fotbalistů současnosti. "Snažím se dělat to, co umím, a zatím to funguje," zakončil odchovanec Monaka, který jako nejmladší hráč v historii LM zaznamenal pět branek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články