Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Momenty 12. kola: Ukončené čekání Slavie na penaltu či příbramský vláček

Praha – I ve 12. kole nejvyšší fotbalové ligy viděli fanoušci na stadionech kromě gólů, karet, vítězství a proher celou řadu zajímavých momentů, které vyčnívaly nad ostatní. Dlouhé čekání na penaltu ukončila Slavia, která kopala pokutový kop po dvou letech, ale ani tento fakt ji nepomohl k triumfu. Naopak již čtvrtý triumf si připsala Příbram, které k tomu pomohly i netradičně zahrávané standardní situace.

Přesně třiasedmdesát zápasů čekali fotbalisté Slavie na to, až znovu získají výhodu pokutového kopu. Čekání skončilo až v duelu na hřišti Českých Budějovic, v němž rozhodčí odpískal faul brankáře Zdeňka Křížka na rozběhnutého Milana Škodu. Následnou penaltu proměnil Karel Piták a poslal svůj tým do vedení.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Penaltový faul Křížka na Škoda

Jenže ani proměněná "desítka" nakonec nepomohla Slavii k ukončení šestizápasového čekání na výhru. Tři minuty před koncem brankář Pražanů Karel Hrubeš špatně vyrazil míč přímo na kopačku Jana Vošahlíka, mimochodem hráče sešívaných, jenž je na jihu Čech na hostování, který propálil všechno, co mu stálo v cestě a prodloužil nepříznivou sérii hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Hrubeš vyboxoval míč pouze na Vošahlíka a inkasoval

Svůj tým naopak podržel liberecký brankář Ondřej Kolář. Teprve dvacetiletý gólman na hřišti Bohemians 1905 vytáhl za stavu 3:2 pro svůj tým velice důležitý zákrok poté, co se z hranice vápna do míče opřel Ivan Lietava. Kolář parádní robinsonádou tvrdou ránu směřující pod břevno vytěsnil na roh, hosté díky tomu udrželi vedení a nakonec vyhráli 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Kolář robinsonádou podržel Liberec

Dukla Praha si odvezla z hřiště posledního Hradce Králové tři body za výhru 4:2. Do zápasu však nevstoupila dobře a od čtvrté minuty již prohrávala. První šance Pražanů na vyrovnání znamenala velkou tyčkohru zakončenou gólem nególem. Tomáš Berger z trestného kopu trefil břevno, to samé se povedlo z dorážky Jeanovi-Davidovi Beauguelovi a celou dramatickou chvilku zakončil gólem Michal Jeřábek, jenže si při tom pomohl rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Dvě břevna a jeden neuznaný gól Dukly během několika sekund

Příbram pod trenérem Pavlem Tobiášem valí. Od odvolání Petra Čuhela ovládla všechny čtyři ligové duely. K domácí výhře nad ostravským Baníkem jí pomohl i hostující stoper Jan Baránek, kterému se vůbec nepovedla hlavička na vlastního brankáře, namazal Jakubovi Řezníčkovi, který zvýšil vedení svého týmu na 2:0 a nakonec právě tato branka byla i tou vítěznou.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Baránek hlavičkou namazal Řezníčkovi na vítěznou branku

Jedním z důvodů, proč se Příbramským pod novým koučem tolik daří, jsou i netradičně zahrávané standardní situaci. Jak sami hráči prozradili, trenér Pavel Tobiáš jich na tréninku vymýšlí celou řadu a na soupeře to platí. Proti Baníku se Středočeši prosadili ze standardek hned dvakrát a kromě nabíhání na roh ve vláčku diváci mohli vidět i roh ala Rudolf Otepka.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Příbram proti Ostravě vytáhla několik netradičních standardních situací

Plzeň se na výhru na Slovácku pořádně nadřela. Jedinou branku utkání vstřelil střídající Tomáš Hořava. Domácí se v závěru snažili s výsledkem něco udělat. Tomáš Kerbr například těsně před vápnem zkoušel rozhodčího přesvědčit, že jeho souboj s Romanem Hubníkem byl faul, ale sudí dobře viděl, že útočník Moravanů předvedl učebnicový nasimulovaný pád.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Kerbrovi nasimulovaný pád rozhodčí nespolkl

Nejtěsnější vítězství si připsal proti Mladé Boleslavi i druhý tým bojující o první místo: Sparta. Pražanům k tomu nešťastně pomohl celku Jan Kysela. Pravý obránce hostujícího celku odkopl míč přímo na vápno, kde byl připravený Bořek Dočkal a jeho tečovaná rána levačkou skončila až v síti.

Je nám líto, video expirovalo.
Momenty 12. kola: Kysela namazal na branku Dočkalovi

SOUHRN 12. KOLA SYNOT LIGY, VŠECHNY SESTŘIHY A ODKAZY NA REPORTÁŽE Z JEDNOTLIVÝCH UTKÁNÍ NALEZNETE ZDE (//sport/fotbal/synot-liga/290452-sparta-pred-zapasem-podzimu-udrzela-bodovy-odstup-na-plzen/).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články