Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mokrý nevidí za svým zadržením pomstu vedení ČMFS

Praha - Nové vedení Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) se brání nařčení, že stojí za zatčením bývalých funkcionářů organizace, současný šéf svazu Ivan Hašek něco takového odmítá. Policie zatím z trojice Pavel Mokrý, Václav Chvála a Ladislav Malý obvinila z krácení daní pouze Malého. Sám Mokrý na dnešní tiskové konferenci řekl, že současné vedení ČMFS ani sám podezírat nechce.

"Včera v 6 hodin ráno přijela k mému domu policie v počtu asi 10 lidí včetně vozu záchranné služby. Když jsem jim otevřel, ihned mi nasadili pouta a řekli mi, že jsem zadržen z důvodu podezření ze závažné trestné hospodářské činnosti," řekl novinářům Mokrý.

Pavel Mokrý:

"Šlo jen o divadlo, které mělo někomu zahrát na notu a diskreditovalo mě...."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Zuzany Tvarůžkové a Luboše Rosího

Mokrý popřel, že by jeho zadržení souviselo s jeho působením ve funkci předsedy ČMFS. "Předseda i další vedoucí pracovníci ČMFS mají určitou globální zodpovědnost za dění ve svazu, ale nemůžou prodávat lístky, nemůžou předávat finanční prostředky, nemůžou řešit věci, které jsou v kompetenci výkonných složek," řekl Mokrý.

Mokrý považuje své zatčení za divadlo

Obvinění, že by společnost Fotbal trading a.s. měla v roce 2004 od společnosti Čedok převzít 31 milionů za vstupenky, které pak nezahrnula do účetnictví, považuje Mokrý za nesmyslné. "Takovouhle věc by si asi těžko někdo dovolil, zvláště když se jednalo o řadu institucí a orgánů, které se kolem této záležitosti točily... Není možné, aby se takováhle částka neocitla v účetnictví."

Mokrý vyloučil rovněž spekulaci, že jde o pomstu nového vedení ČMFS, což zdůvodňuje tím, že policejní šetření začalo zhruba před půl rokem, kdy ještě nikdo nemohl tušit, jak bude nové vedení vypadat. Vzhledem k nestandardnímu postupu policie ale Mokrý považuje své zadržení za divadlo, za nímž někdo stojí. Odmítl ale jmenovat konkrétní osobu.

Malý opustí kvůli obvinění řady ČSSD 

Jediný obviněný, sociální demokrat a někdejší náměstek ministerstva školství za ČSSD Ladislav Malý, chce pozastavit své členství v partaji. Žádnou významnou funkci tu nezastával. Ondřej Macura z tiskového oddělení ČSSD řekl dnes serveru Aktuálně.cz, že Malý sice stále členem je, ale připravuje žádost o přerušení členství.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články