Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mohuč zaskočila v první půli Bayern. Lipsko Bavory ještě slavit nenechalo

Bayern Mnichov nevyužil první šance předčasně si zajistit devátý ligový titul, když ve 31. kole bundesligy prohrál na hřišti dvanácté Mohuče 1:2. Lipsko, které by případnou prohrou se Stuttgartem Bayernu titul stejně zajistilo, nezaváhalo a doma zvítězilo 2:0. Kolín nad Rýnem díky dvěma gólům Ondreje Dudy vyhrál 3:2 v Augsburgu. Theodor Gebre Selassie za Brémy gólem v nastavení pouze kosmeticky přikrášlil prohru 1:3 s Unionem.

Karim Onisiwo a Joshua Kimmich v utkání Mohuče s Bayernem
zdroj: ČTK/AP autor: Tom Weller

Bayernu se po měsíční absenci vrátil do sestavy uzdravený Robert Lewandowski, nejlepší bundesligový střelec ale v nastaveném čase jen zkorigoval porážku obhájců titulu. Mohuč rozhodla o osudu utkání dvěma brankami v úvodním dějství – nejprve překonal chybujícího brankáře Mauela Neuera Jonathan Burkardt a následně se prosadil hlavou Robin Quaison.

Mohuč prodloužila sérii bez porážky na sedm utkání a posunula se na 12. příčku, pět bodů nad sestupové pásmo.

V utkání s Lipskem hrál Stuttgart od 14. minuty bez vyloučeného Naouiroua Ahamady a domácí početní převahu využili. Nejprve se prosadil Amadou Haidara a z penalty přidal druhou branku Emil Forsberg. Lipsko se dočkalo prvního vítězství po třech domácích ztrátách za sebou. Na vedoucí celek tabulky ztrácí tři kola před koncem soutěže na druhém místě sedm bodů.

Kolín nad Rýnem dal všechny góly v prvním poločase, když se vedle slovenského záložníka prosadil také Florian Kainz. Po přestávce sice snížili Robert Gumny s Rubénem Vargasem, vyrovnat už ale domácí hráči nedokázali. Za Augsburg z českých fotbalistů do utkání zasáhl pouze střídající záložník Jan Morávek, zatímco obránce Marek Suchý a brankář Tomáš Koubek zůstali na lavičce.

Utkání Augsburg - Kolín nad Rýnem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Jiří Pavlenka v brance Brém inkasoval třikrát v rozmezí 50. a 67. minuty. Hattrick mu nastřílel finský útočník Joel Pohjanpalo, který nejprve překonal českého gólmana hlavou a poté se dvakrát nemýlil z rychlého brejku. U těchto dvou branek mu asistoval Petar Musa, který v Unionu hostuje z pražské Slavie. V závěru už jen snížil Gebre Selassie, který z hranice vápně přeloboval hlavičkou vyběhnutého gólmana.

Werder prohrál posedmé za sebou a má jen bod náskok na šestnáctou, barážovou příčku. Union ztrácí bod na evropské poháry.

Strůjcem vítězství Leverkusenu byl Leon Bailey, který první gól dal sám a druhý připravil pro Lucase Alaria, jenž v 77. minutě vystřídal Schicka. V nastavení ještě snížil třetí nejlepší bundesligový střelec André Silva, ale vzápětí přidal pojistku Kerem Demirbay. Bayer si upevnil šestou, pohárovou příčku a před Unionem Berlín udržel čtyřbodový náskok.

Haaland svým 24. a 25. ligovým gólem v sezoně vystřílel Dortmundu čtvrtou výhru v řadě a vrátil Borussii do hry o Ligu mistrů. Norský kanonýr nasázel v bundeslize během dvou ročníků 38 branek, což se před dovršením 21. narozenin ještě nikomu nepovedlo.

Dortmund udržel proti třetímu týmu tabulky čisté konto navzdory půlhodinovému oslabení po vyloučení Juda Bellinghama. Čtvrtfinalista Ligy mistrů tak ztrácí na svého dnešního soupeře už jen dva body, na čtvrtý Frankfurt o bod méně.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:

Augsburg - Kolín nad Rýnem 2:3 (54. Gumny, 62. Vargas - 8. a 33. Duda, 23. Kainz), Freiburg - Hoffenheim 1:1 (81. Grifo z pen. - 40. Kramarič), Mohuč - Bayern Mnichov 2:1 (3. Burkardt, 37. Quaison - 90.+4 Lewandowski), Union Berlín - Brémy 3:1 (50., 53. a 67. Pohjanpalo - 82. Gebre Selassie), Wolfsburg - Dortmund 0:2 (12. a 68. Haaland), Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:1 (70. Bailey, 80. Alario, 90.+1 Demirbay - 90.+1 Silva), Lipsko - Stuttgart 2:0 (46. Haidara, 67. Forsberg z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články