Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mohl to být nádherný večer, litoval uzdravený Rosický

Praha - Více než 16 tisíc fanoušků jej přivítalo bouřlivým potleskem vestoje. Tomáš Rosický se po desetiměsíční pauze zaviněné zraněním achilovky představil v dresu Sparty, ale radost z návratu mu pokazila ztráta dvou bodů. Favorizovaný celek pouze remizoval 1:1 s Bohemians 1905 a nezvítězil ani ve druhém soutěžním utkání v nové sezoně. 

Tomáš Rosický
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Nejslavnější odchovanec letenského klubu odehrál závěrečných dvacet minut a připsal si teprve druhý start od loňského příchodu z Arsenalu. Poprvé nastoupil v září proti Mladé Boleslavi. "Bylo to emotivní. Mohl to být nádherný večer, protože Lafi (David Lafata, pozn. autora) dal dvoustý gól, jenže jsme si to zkazili. Nutno říct, že jsme si o vyrovnání koledovali. Bohemka hrála dobře a zasloužila si ho," prohlásil Rosický.

Zdravotně se cítil dobře. O tom, jestli by mohl nastoupit ve čtvrtek proti Crvene Zvezdě v předkole Evropské ligy, nechtěl spekulovat. "Stoprocentní to být nemůže, protože pořád něco doháním. Ale viděli jste, že jsem se nešetřil. Můj přístup je buď všechno, nebo nic. Já napůl hrát nebudu," pokračoval šestatřicetiletý středopolař.

Je nám líto, video expirovalo.
Rosický: Dobrého je zatím málo, musíme ve všem přidat

Dosavadní výkony svěřenců kouče Stramaccioniho jsou podle něj ovlivněny faktem, že se tým po letních změnách teprve dává dohromady. Ztrátu vedení s Bohemians 1905 tím nicméně omlouvat nechtěl. "Na jednu stranu se tady tvoří nový mančaft a takové změny se musí projevit, ale nejsme začátečníci. Všichni máme dost zkušeností," uvedl s nadhledem.

Remíza jej mrzela i s ohledem na odvetu s Crvenou Zvezdou. "Jsou tam náznaky, ale je toho málo. Ve čtvrtek nás čeká zápas o život a musí být diametrálně odlišný od toho, co jsme odehráli v Bělehradě," konstatoval bývalý reprezentační kapitán. "Potřebovali jsme podporu tří bodů, aby to mančaft zažil, aby se mohly vytvořit vazby. Jsme spolu krátce a pořád se poznáváme nejen na hřišti, ale i mimo něj," zakončil Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články