Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Demolice Mohuči zajistila Bayernu vedení, Dortmund v nastavení dokonal obrat s Herthou

Šesti góly udrželi fotbalisté Bayernu Mnichov vedení v Bundeslize. Ve 26. kole jejich kanonádu odensla Mohuč 6:0. O skóre druhá je Borussia Dortmund, která otočila zápas v Berlíně, kde zvítězila 3:2. Uzdravený záložník Herthy Vladimír Darida zůstal na lavičce, domácí dohrávali jen v devíti. Lipsko využilo zaváhání Mönchengladbachu, který jen remizoval s Freiburgem 1:1, a po vítězství nad Schalke 1:0 ho vystřídalo na třetí příčce tabulky. Obránce Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas v dresu Hoffenheimu a podílel se na remíze 1:1 ve Stuttgartu. Brémy v brance s Jiřím Pavlenkou a v obraně s Theodorem Gebre Selassiem zvítězily v Leverkusenu 3:1.

Radost fotbalistů Dortmundu
zdroj: Reuters autor: Annegret Hilse

Bayernu pomohl zničit doma Mohuč 6:0 prvním hattrickem v bavorském velkoklubu kolumbijský záložník James Rodríguez. Skóre otevřel už ve třetí minutě kanonýr Lewandowski, pro kterého to byla 18. branka v sezoně a s náskokem tří gólů vede tabulku střelců. Do kabin šli domácí za stavu 3:0 po trefách Rodrígueze a Comana. Ve druhé se Kolumbijec trefil ještě dvakrát a půltucet završil v 70. minutě Davies. Bayern navázal na poslední ligovou domácí výhru, v níž nasázel také šest gólů Wolfsburgu. Mohuč prohrála potřetí za sebou.

Hertha nad Dortmundem dvakrát vedla. Na první Kalouovu gólovou dorážku Borussia rychle zareagovala zásluhou Delaneyho šťastné tečované střely. Útočník z Pobřeží Slonoviny se ale stejně jako na podzim trefil proti Dortmundu i podruhé, když ve 35. minutě proměnil penaltu.

Krátce po změně stran ale znovu vyrovnal po rohu Zagadou a v druhé minutě nastavení rozhodl Reus. To už hrála Hertha bez vyloučeného Torunarighy, v závěru navíc dostal červenou kartu i Ibiševič. 

Lipsku zařídil vítězství ve 14. minutě útočník Werner. Nejlepší střelec týmu se pohotově zorientoval ve skrumáži před bránou a vstřelil svůj první gól v tomto kalendářním roce. Návrat na lavičku Schalke se tak nevydařil trenéru Huubu Stevensovi, který v týdnu nahradil odvolaného Domenica Tedesca. 

Hoffenheim poslal do vedení po Belfodilově akci kanonýr Kramarič. Pro chorvatského reprezentanta to byla 46. trefa v dresu Hoffenheimu, což se v bundesligové klubové historii povedlo pouze Sejadu Salihovičovi. Stuttgart ale dokázal vyrovnat v 66. minutě, proti svému bývalému klubu se prosadil Zuber.

Hrdinou zápasu v Leverkusenu byl brémský Max Kruse, který po necelé čtvrthodině hry otevřel skóre přesnou střelou k pravé tyči, ve 37. minutě se podílel asistencí na gólu Rashicy a v páté minutě nastavení druhou brankou završil výsledek.

Pavlenka držel čisté konto až do 75. minuty, kdy ho z přímého kopu překonal Bailey a zkazil mu možnost vychytat pátou ligovou nulu v sezoně. Brémy oplatily domácím drtivou porážku z první poloviny sezony, kdy s Leverkusenem doma prohrály 2:6.

Záchranářský souboj v Augsburgu začal lépe pro Hannover, který po trefě Weydandta vyhrál první poločas. Po změně stran se ale po rohovém kopu prosadil střídající Cordova a v 79. minutě rozhodl překvapivou střelou z přímého kopu Schmid.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern neměl slitování s Mohučí

Freiburg remizoval s Mönchengladbachem 1:1. Hosté na hřišti Borussie záhy vedli, když v 10. minutě poslal Grifo střelou z 15 metrů míč odrazem o tyč do sítě. Domácí mužstvo ale rychle vyrovnalo, po Hazardově přihrávce se zblízka snadno prosadil Pléa. Nejlepší střelec týmu dal jedenáctý gól v sezoně.

Frankfurt porazil poslední Norimberk 1:0 gólem obránce Martina Hintereggera, který se v lize prosadil poprvé po lednovém přestupu z Augsburgu. Čtvrtfinalisté Evropské ligy vyhráli počtvrté v řadě a z posledních pěti duelů získali 13 bodů. Lepší formu má jen Bayern.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Mönchengladbach - Freiburg 1:1 (16. Pléa - 10. Grifo), Augsburg - Hannover 3:1 (65. Cordova, 79. Schmid, 86. Hahn - 8. Weydandt), Schalke - Lipsko 0:1 (14. Werner), Stuttgart - Hoffenheim 1:1 (66. Zuber - 42. Kramarič), Wolfsburg - Düsseldorf 5:2 (54., 59. a 88. Weghorst, 34. Mehmedi, 57. Knoche - 30. Ayhan, 65. Raman), Hertha - Dortmund 2:3 (4. a 35. z pen. Kalou - 14. Delaney, 47. Zagadou, 90.+2 Reus), Leverkusen - Brémy 1:3 (75. Bailey - 13. a 90.+5 Kruse, 13. Rashica), Eintracht Frankfurt - Norimberk 1:0 (31. Hinteregger), Bayern Mnichov - Mohuč 6:0 (33., 51. a 55. Rodríguez, 3. Lewandowski, 39. Coman, 70. Davies).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články